Aftelklok in Welvelgem leidt aftellen naar Gent-Wevelgem in

Met de installatie van de aftelklok aan het kasteel mag de wielerkoorts in de gemeente beginnen. Het is nog een kleine dertig dagen tot de wielerhoogdag, maar de gemeente stoomt zich al klaar voor een editie die belooft heel wat animo in het centrum te brengen.

Op zondag 24 maart is Gent-Wevelgem aan haar 86e editie toe. Vorig jaar behaalde Christophe Laporte onder goedkeurend oog van Wout Van Aert de overwinning. Bij de elite vrouwen was Marlen Reusser de primus. “Het wordt een wielerfeest”, benadrukt schepen van sport Geert Breughe. “Net zoals de voorbije jaren mogen de kleinsten op zondagmiddag 13 uur hun wedstrijd fietsen, of liever lopen met hun loopfietsjes. En op zaterdag is er wederom de cyclo, eveneens in een organisatie van Flanders Classics.”

Cyclo

Op zaterdag komt sportief Vlaanderen dus afgezakt naar Wevelgem om langs een prachtig parcours hun Gent-Wevelgem te rijden. Afhankelijk van de afstand die je kiest – 60, 80, 105, 125, 145 of 220 kilometer – rijd je langs de Moeren, de Plugstreets en de bergen van het Heuvelland. Alle ritten starten in Wevelgem, passeren onder de Menenpoort in Ieper en moeten – behalve de 60 kilometer – de Kemmel over. Een ontdekkingstocht doorheen Zuid-West-Vlaanderen met passages langs vele monumenten In Flanders Fields.

Eindigen doe je langs de Leie. Nieuw dit jaar is dat de Kemmelberg beklommen wordt langs de Belvedère zijde. Met 156 meter is de Kemmelberg het hoogste punt in West-Vlaanderen en al jaren het decor van Gent-Wevelgem, één van de grote wielerklassiekers in Vlaanderen. Behalve de 60km gaan alle afstanden over de Kemmelberg. Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid langs de oevers van de Leie.

Podiumceremonies en social media-wedstrijd

In de rand van de koers valt heel wat te beleven. In het centrum van Wevelgem wordt ook de ‘klassieker’ voor de allerkleinsten gereden om 13 uur en doen verschillende lokale cafés en organisatoren een extra inspanning om er een fantastisch wielerfeest van te maken. Als kers op de taart brengen Omdat Het Kan & Average Rob een knetterende show op het Guldenbergplein na de podiumceremonies.

Ook de lokale horeca zet haar beste beentje voor: verschillende cafés doen uitzonderlijk op deze dag hun deuren opnieuw open en ook in de deelgemeenten leeft de koers. Iets voor de middag raast het peloton voor het derde jaar op rij door de dorpskernen van Gullegem en Moorsele. Je kan er de koers op groot scherm volgen en er is doorlopend ambiance met livemuziek, dj’s, kinderanimatie en vooral heel veel wielersfeer.

Tot slot wordt de komende weken een heuse Gent-Wevelgem wedstrijd op social media georganiseerd. Je kan een zitje in een van de wedstrijdwagens winnen en er zijn ook duotickets voor de VIP-receptie te winnen. (SL)

The post Aftelklok in Welvelgem leidt aftellen naar Gent-Wevelgem in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »