Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen”

Sparta Dikkebus boekte vorig weekend een nipte 4-3-overwinning tegen staartploeg VKW Vleteren. Desondanks was coach Pascal Dermaux niet zo tevreden over het geleverde spel. Ondertussen lijken de Spartanen wel op weg naar de eindronde.

“Zonder echt goed te spelen, liepen we vier doelpunten uit”, blikt Pascal Dermaux terug op de zege tegen Vleteren. “Ik bleef erop hameren dat het vuur niet uit de ploeg mocht verdwijnen, maar dat gebeurde toch en zo konden de bezoekers nog driemaal scoren. Gelukkig bleven de drie punten toch thuis maar we zagen zeker geen groots Dikkebus.”

De trainer hoopt op beterschap voor zondag, want dan gaat Sparta op bezoek bij leider KEVC Beselare. “Wij hebben daar niks te verliezen en gaan dus voluit onze kans. Maar eigenlijk is Beselare buiten categorie voor deze reeks. Het is niet alleen als geheel een sterke ploeg, er lopen ook enkele klasbakken rond die in hun eentje het verschil kunnen maken. Samen met Dosko Beveren is Beselare de beste ploeg van de reeks, zo simpel is het.”

Ondertussen zit Sparta Dikkebus met een vierde plaats in het klassement wel nog altijd op koers voor de eindronde. “We zijn nu al 95 procent zeker van dat eindrondeticket”, beseft Dermaux. “We staan immers met 15 punten voorsprong op de zesde in de stand. Zaak is nu om zo snel mogelijk definitieve zekerheid te hebben en erna het vuur erin te houden, zodat we niet te veel geen matchen meer zien zoals afgelopen zondag. Wat onze ambitie wordt in die eindronde? Iedereen die mij kent, weet dat ik een winnaarsmentaliteit heb. Dat was al zo als speler en is zeker niet veranderd met coach te worden. Dus ga ik met de ploeg in de eindronde spelen om die ook te winnen, zo simpel is het. Van het bestuur mag alles, maar moet niks”, besluit de bediende uit Izegem, die ook volgend seizoen aan het roer blijft bij Sparta.

Zondag 25 februari om 15 uur: KEVC Beselare – Sparta Dikkebus.

The post Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »