Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs

In de aanloop naar Pasen presenteert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen, een opmerkelijk initiatief genaamd Vleugel(W)arm. “Deze innovatieve zoektocht, gepland voor maandag 1 april, is geïnspireerd door de krachtige symboliek van vernieuwing en herleving die het paasfeest belichaamt. Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid is de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid Els Gadeyne”, legt Pascale Cockhuyt uit.

De samenwerking tussen Els Gadeyne en vzw Wieder staat volgens coördinator Pascal Cockhuyt symbool voor een unieke fusie van talent en visie : “Els’ uitzonderlijke vakmanschap en artistieke inzicht komen samen om het verhaal van Wieder te vertalen naar een exclusief juweel. Met de betoverende titel “Vleugel(w)arm” belooft dit kunstwerk net zo uniek te zijn als het nobele doel waarvoor het ontworpen wordt. Dit exclusieve ontwerp wordt gul geschonken als prijs voor de Vleugel(W)arme zoektocht.”

Zoektocht

De zoektocht zelf moet voor de deelnemers een aparte ervaring te worden. “Ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan een wandeling door het pittoreske Brugge, waarbij ze niet alleen traditionele paaseitjes zullen vinden, maar ook betrokken worden bij het aanpakken van armoede in onze stad”, vervolgt Pascale Cockhuyt.

Tijdens de wandeling worden deelnemers uitgedaagd om ook om creatieve oplossingen te bedenken voor armoedebestrijding. Deze ideeën worden vastgelegd op speciale krijtwanden verspreid over de stad, waardoor deelnemers actief bijdragen aan het bevorderen van gemeenschapsbetrokkenheid en bewustzijn over armoede.

Kwetsbare burgers

QR-codes langs de route zullen leiden naar verhalen en getuigenissen van kwetsbare burgers, waardoor deelnemers een dieper inzicht krijgen in de realiteit van armoede en de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd. Door deze verhalen te ontdekken, wordt empathie gestimuleerd en worden de deelnemers aangemoedigd om samen te werken aan het doorbreken van het taboe rond armoede.

Vleugel(W)arm streeft ernaar niet alleen bewustwording te creëren over armoedeproblematiek, maar ook empowerment en verbinding binnen onze stad te stimuleren. Met een combinatie van speelsheid, educatie en solidariteit wil het project het taboe rond armoede doorbreken en kwetsbare burgers helpen vliegen naar een betere toekomst waarin elke burger oprecht wordt gewaardeerd.

Tickets voor deelname aan de Vleugel(W)arme zoektocht kan je terugvinden op : https://www.vzwwiederbrugge.be/nieuws-heet-van-de-naald/1685502_vleugel-w-arm

The post Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck (64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats

KSA Leiezonen uit Kuurne zet ook dit jaar de traditie verder om op de kampplaats waar de jeugdvereniging neerstrijkt een indrukwekkend bouwwerk te realiseren. Na het bouwen van een gigantische kerk op hun kamplocatie in Bohon vorig jaar, kozen ze dit jaar voor het thema Vikingen.
The post KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats appeared first

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Vrouw (62) gewond na aanrijding op voorrangsweg in Dikkebus

Een 62-jarige vrouw is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval in Dikkebus bij Ieper. De wagen waarin de vrouw als passagier zat, werd aangereden toen zij op de voorrangsweg reden.
The post Vrouw (62) gewond na aanrijding op voorrangsweg in Dikkebus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »