“Mijn geboortedatum geeft altijd een foutmelding”: Alexandra is jarig op 29 februari

In heel België zijn er slechts een goeie 7.000 mensen die hun verjaardag vieren op de schrikkeldag 29 februari. Een van hen is Alexandra Corty uit Wakken, geboren op 29 februari 1996. Ze viert dit jaar eigenlijk pas voor de zevende keer haar verjaardag. “Ik ben er zeker van dat ik heel wat verjaardagskaartjes met een zeven op zal krijgen”, lacht Alexandra.

De geboorte van Alexandra was eigenlijk uitgerekend voor begin maart. “Mijn moeder vertelde dat ze het ook absoluut niet zag zitten om te bevallen op 29 februari”, begint Alexandra. “Ze had geen zin in de rompslomp die erbij komt kijken, elk normaal jaar opnieuw de vraag wanneer ze mijn verjaardag zouden vieren… Ze lag die periode zelfs zoveel mogelijk plat om zeker niets te forceren, maar op 29 februari brak toch haar water.”

“Dat was rond 18 uur ‘s avonds en ergens hoopte ze dat het nog enkele uren zou duren voor de echte bevalling begon. Maar nog geen kwartier later was ik er al. Op de materniteit lag ze trouwens naast een vrouw die een tweeling gekregen had en net heel blij was met de speciale dag.”

Rompslomp

“Die rompslomp die mijn moeder vreesde, heb ik later zelf wel ondervonden. Als ik online mijn geboortedatum moet invullen dan krijg ik altijd een foutmelding. Zelfs bij officiële websites zijn ze er niet altijd op voorzien. Toen ik begon met werken, kon ik zo zelfs niet aan mijn loonfiches. Ik sta in het onderwijs en blijkbaar ben ik de enige die op 29 februari geboren is. Ze hebben het systeem moeten aanpassen voor mij.”

“Verder moet ik mijn verjaardag vooral vaak uitleggen aan andere mensen. Doorgaans kies ik voor 1 maart om mijn verjaardag te vieren. Veel mensen sturen al felicitaties op de 28ste, maar voor mij klopt dat niet, want ik was die dag nog niet geboren. Soms krijg ik een berichtje om klokslag twaalf uur tussen 28 februari en 1 maart met de boodschap ‘happy B-second’. Voor die mensen ben ik jarig tijdens die ene seconde waarop de datum verspringt (lacht). In een schrikkeljaar krijg ik ook vaak kaartjes met mijn ‘echte’ leeftijd. Vier jaar geleden was ik zes en ik ben er zeker van dat ik nu kaarten met een zeven op zal krijgen.”

“Op een schrikkeljaar vier ik mijn verjaardag iets uitgebreider dan anders. Vier jaar geleden waren mijn ouders net 30 jaar getrouwd, dus hebben we samen een groot feest gegeven. Het is de eerste keer in mijn leven dat mijn verjaardag op een zaterdag valt. Ik heb het opgezocht: de volgende keer dat dat gebeurt, zal ik al een stuk in de vijftig zijn.”

The post “Mijn geboortedatum geeft altijd een foutmelding”: Alexandra is jarig op 29 februari is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »