“Meer dan 20 meter lang”: Vincent (53) maakt nieuwe TV-banner voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Vincent Salembier (52) uit Kuurne is momenteel nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor zijn traditionele Kuurne-Brussel-Kuurne -banner, die hij zondag tijdens de live uitzending van de wielerwedstrijd aan elke TV-kijkende wielerliefhebber wil tonen. Als hij gelukt in zijn opzet, is het na 2021 en 2023 de derde keer dat Vincent met zijn banner op televisie kan komen.

Vincent Salembier is al jaren gepassioneerd door helikopters en wielrennen. Een paar jaar geleden kreeg hij het idee om een grote banner te maken en deze uit te rollen langs het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne, op een brug over de E17 in Kortrijk. Sporza merkte de banner op en bracht deze maar liefst 50 seconden in beeld. Vincent was zo enthousiast na deze ervaring dat hij besloot om bij de volgende editie opnieuw met een banner uit te pakken. Ook toen pikte de regie van Sporza zijn banner opnieuw op.

In het Engels

Dit jaar heeft Vincent grootsere plannen, al houdt hij de grootste details liever geheim. “Het was fantastisch om tot tweemaal toe mijn banner zo lang op televisie te zien”, opent Vincent, “Vooral de eerste reactie die op dat moment wordt door de commentatoren wereldwijd gegeven wordt, vind ik interessant, wetende dat op dat moment zo’n zeven miljoen kijkers aan hun buis gekluisterd zitten om de wedstrijd te volgen. Elk jaar opnieuw probeer ik dan ook zoveel mogelijk van die beelden te verzamelen. Ik breng mijn boodschap ook steeds in het Engels, zodat iedereen mijn boodschap begrepen heeft.”

“Vooral de eerste reactie die op dat moment wordt door de commentatoren wereldwijd gegeven wordt, vind ik interessant”

Vincent, die zelf als magazijnier te werk gesteld is bij The Brew Society te Heule begon reeds in de maand september aan zijn nieuwe banner. Nadat bekendraakte dat de ploegenvoorstelling en start van de koers in 2024 naar Kortrijk zou verhuizen, gooide hij het over een andere boeg. “Zowel in 2021 als 2023 pakte ik uit met een gewone banner van om en bij 15 meter, maar deze keer wordt de banner meer dan 20 meter lang. Daarbij voorzie ik ook nog een gans decor. Veel kan ik er nog niet over kwijt, maar uiteraard kon ik niet naast de verhuis naar Kortrijk kijken. Ik kaart dit op een ludieke manier aan in mijn opstelling.”

Echte ezel

Vincent laat zondag zelfs een echte ezel aanrukken om in het decor te verwerken. “In tegenstelling tot vorige keren zal de banner ook niet op het grondgebied Kortrijk ontrold worden, maar wel in Sint-Denijs. Om zeker te zijn of alles wel zou lukken, heb ik vorige week een generale repetitie georganiseerd. Helaas raakte de banner daardoor beschadigd waardoor ik al gans de week aan het werken ben om alles tijdig klaar te krijgen.”

“In tegenstelling tot vorige keren zal de banner ook niet op het grondgebied Kortrijk ontrold worden, maar wel in Sint-Denijs”

In totaal investeerde Vincent reeds 60 uren in het vervaardigen van zijn banner. Gelukkig kan hij rekenen op de medewerking van zijn dochter. Met zijn project wil Vincent een hommage brengen aan zijn overleden vader Gilbert, zijn pas overleden oom Marc Vandevijvere en wijlen Kuurns wielrenner Frederiek Nolf. Of Vincent er ook dit jaar opnieuw zal in slagen om de regie van Sporza te overtuigen om zijn banner met bijhorende decor in beeld te brengen, komen we zondag aanstaande te weten. (BRU)

The post “Meer dan 20 meter lang”: Vincent (53) maakt nieuwe TV-banner voor Kuurne-Brussel-Kuurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Wanneer plaatst gretige Evenepoel nieuwe versnelling? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »