LIVE OEKRAÏNE. De Croo samen met Von der Leyen en andere westerse leiders in Kiev aangekomen

Premier Alexander De Croo, de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau zijn deze ochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het is vandaag exact twee jaar na de Russische invasie. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Doen de ‘handicaps’ van Kamala Harris haar de das om in debat tegen Trump?

Het valt nauwelijks te overschatten, het belang van het debat dat zich dinsdagnacht voltrekt in de VS. Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, voor veel Amerikaanse kiezers wordt het de eerste echte kennismaking met hun vicepresident. Donald Trump kent iedereen en heeft niet veel te verliezen. Maar Kamala Harris? Zij heeft wel wat handicaps, oordeelt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Zal

Lees meer »

Verkiezingsstunt of noodzakelijke maatregel? Ophef rond GAS-boetes vanaf 14 jaar in Kortrijk

Met een ruime meerderheid keurde de Kortrijkse gemeenteraad maandag de invoering van GAS-boetes voor jongeren vanaf 14 jaar goed. Groen omschrijft het als een ‘platte verkiezingsstunt op kap van de 14-jarigen’, voor Vlaams Belang is het niet meer dan een schijnoplossing. Burgemeester Van Quickenborne ziet het dan weer als een welgekomen maatregel in de strijd tegen jeugdcriminaliteit.
The post

Lees meer »

Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van broer en zus gebruikt”

Omdat de huwelijksplechtigheid niet meteen begon, werden de ringen voor een huwelijk in het koersmuseum in Roeselare even weggelegd. Toen het ja-woord moest gegeven worden, bleken de ringen weg. Gestolen, bleek later. De dief, die de ringen van 2.500 euro verpatste voor 110 euro, riskeert nu een celstraf.
The post Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van

Lees meer »

K3 zit 5 weken op Malta, wij brachten hen een bezoek: “Het feit dat ik Louis zo mis, is een teken dat het goed zit”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Lijsttrekkers gaan met elkaar in ultiem debat tijdens het groot Roeselaars verkiezinsdebat

Op zondag 13 oktober zijn er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. Voor wie nog niet weet op wie te stemmen, of eerder bevestiging wil, moet op zondag 29 september in Creo zijn voor het groot verkiezingsdebat van Perskring Roeselare. De lijsttrekkers gaan er met elkaar in debat over verschillende thema’s.
The post Lijsttrekkers gaan met elkaar in ultiem debat tijdens het groot

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Gemeenten die fuseren in 2025 moeten op 13 oktober voor het eerst gemeenteraad kiezen

Vanaf 1 januari 2025 daalt het aantal Vlaamse gemeenten van 300 naar 285. Die dag zien 13 nieuwe fusiegemeenten, waarbij twee of meer gemeenten fuseren, het levenslicht. De gemeenten die dan fuseren moeten op 13 oktober voor het eerst een gemeenteraad kiezen voor hun nieuwe gemeente. Door de fusieoperatie zal Vlaanderen de komende jaren honderden lokale mandatarissen minder tellen.

Lees meer »