Leeuwenkoning Nestor verhuist van Zoo Antwerpen naar Bellewaerde: “Wie hem nog wil zien, komt best snel langs”

Leeuwenkoning Nestor verhuist van de Antwerpse Zoo naar Bellewaerde Park. Hij krijgt daar twee nieuwe vrouwtjes waarmee hij voor nakomelingen moet zorgen. Nestor is geboren in de Zoo en heeft er 12 jaar lang gewoond. De verhuizing staat in de loop van volgende week gepland, dus fans die de koning nog willen bewonderen, haasten zich best. 

Meer krantenkoppen in België

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »