Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in herbruikbare bekers voor de deelnemende kroegen. Deze extra kost – uitlenen en wassen van de bekers – zal de Stad voor haar rekening nemen.

Sinds 2014 organiseert de Stad ‘Klinkende Kroegen’, terwijl ‘WIJklanken’ sinds 2017 een fijne traditie is geworden. Beide evenementen, die gestoeld zijn op een gelijkaardig concept, zijn een integraal onderdeel geworden van de culturele kalender van Brugge. Maar de twee voorgaande jaren haakten enkele herbergiers af, omdat de Stad wel erg strenge normen hanteerde en boetes uitschreef.

Sanitair

Volgens cultuurschepen Nico Blontrock heeft het stadsbestuur nochtans door de jaren heen al aanzienlijke ondersteuning geboden om deze evenementen tot een groot succes te maken: “Concreet gaat het onder meer om extra sanitaire voorzieningen, transport en opbouw van materialen, communicatieve ondersteuning en vergunningen voor geluid en verkeer. Bovendien ontvangen de deelnemende kroegen een vergoeding na afloop van hun deelname.”

In 2023 investeerde de Stad een totaalbedrag van 63.681,55 euro in de organisatie van deze evenementen. Vanaf dit jaar wordt deze ondersteuning uitgebreid met de toevoeging van de kosten voor het reinigen van herbruikbare bekers. Deze kosten worden geschat op 4.878,72 euro voor WIJklanken en 7.318,08 euro voor Klinkende Kroegen.

Duurzaamheid

“Als Stad blijven we een actieve rol spelen als organisator van deze evenementen en zetten voortaan nog sterker in op duurzaamheid door herbruikbare bekers ter beschikking te stellen aan de deelnemende kroegen. Voor elke ontbrekende beker bij het terugbrengen wordt een kleine vergoeding in rekening gebracht om het systeem te ondersteunen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

“Klinkende Kroegen en WIJklanken zijn niet alleen feestelijke gelegenheden, maar ook kansen voor onze inwoners om elkaar te ontmoeten en onze levendige cultuur te vieren. Door onze ondersteuning uit te breiden, willen we ervoor zorgen dat deze evenementen blijven bestaan en bijdragen aan de levendigheid in Brugge en de deelgemeenten”, aldus schepen Nico Blontrock.

Het reglement voor ondersteuning voor deelnemende kroegen wordt maandag ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

The post Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »