Ingelmunster bekroond als sportieve werkgever met ‘Label Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Ingelmunster profileert zich als sportieve werkgever en zet medewerkers aan om meer te bewegen. Deze inzet voor een gezonde en actieve werkomgeving levert de gemeente het ‘Label Sportbedrijf’ op.

Sport Vlaanderen reikt dit sportkeurmerk uit aan organisaties die investeren in de gezondheid van hun werknemers door ze voldoende te laten sporten en bewegen. Sport Vlaanderen toetst de ingediende dossiers af aan een aantal kwaliteitscriteria. En daar is Ingelmunster met glans in geslaagd. Het gemeentebestuur streeft ernaar om alle medewerkers op een laagdrempelige en leuke manier aan het bewegen te krijgen. Ze kunnen deelnemen aan heel wat initiatieven: een workshop rond gezonde levensstijl, een fitheidstest, sportieve middagpauzes …

Fietsen naar werk

Via fietsleasing promoot Ingelmunster ook het fietsen naar het werk. “We hechten veel belang aan de gezondheid van onze werknemers”, vertelt schepen van sport en gezondheid Jan Rosseel. “Wie vaak beweegt, voel zich fitter en gezonder. Je hebt minder last van stress en bent minder vaak ziek. Het aanbieden van sportmogelijkheden vergroot ook de sfeer op de werkvloer en verstevigt het groepsgevoel. Het Label Sportbedrijf is een mooie stimulans om verder te gaan op dezelfde weg.”

The post Ingelmunster bekroond als sportieve werkgever met ‘Label Sportbedrijf’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »