“Graag een van de klassiekers winnen”: persverantwoordelijke Pauline Farazijn en haar ploeg Lotto Dstny zijn klaar voor het Vlaamse voorjaar

Pauline Farazijn (26) is sinds november aan de slag bij Lotto Dstny. Ze verliet na vijf jaar Soudal Quick-Step en koos voor een nieuwe uitdaging. De Zonnebeekse blikt even vooruit op het Vlaamse wielervoorjaar, voor haar een van de hoogtepunten van het seizoen.

Elk jaar kiezen verschillende renners voor een nieuwe ploeg. Ook in de entourage van de wielerploegen gebeuren er transfers. Zo maakte Pauline Farazijn in november de overstap van Soudal Quick-Step naar Lotto Dstny. Pauline, die opgroeide in Boezinge en nu in Zonnebeke woont, is persverantwoordelijke bij de Belgische pro-continentale formatie.

Pauline, waarom koos je voor deze nieuwe stap in jouw professionele carrière?

Pauline: “Ik koos voor een nieuwe weg in mijn carrière. Op een gegeven moment hoorde ik dat er misschien versterking gezocht werd bij Lotto Dstny. Van buitenaf zag ik al hoe goed de spirit daar was en ik wilde graag deel uitmaken van deze ploeg. Ik ben blij dat het gelukt is en ben onze Franse ceo Stéphane Heulot heel dankbaar voor deze kans. De eerste maanden verliepen uitstekend. Je merkt aan alles dat de ploeg vooruit wil en het is mooi dat ik hier deel mag van uitmaken.”

Hoe blik je terug op je periode bij Soudal Quick-Step?

“Ik mocht er na mijn studies Sportjournalistiek aan de Howest meteen aan de slag. In die vijf jaar heb ik enorm veel bijgeleerd en ben ik gegroeid op alle vlakken. Ik kijk dankbaar terug op de kansen die ik kreeg van Patrick Lefevere. Na twee jaar op kantoor, was ik er drie jaar persverantwoordelijke. We maakten heel mooie en onvergetelijke momenten mee en die zal ik zeker koesteren.”

Ook nu ben je persverantwoordelijke, is dat je droomjob?

“In deze periode van mijn leven wel. Het is een gevarieerde job, waar ik ook veel onderweg ben. Onze service course is in Herentals, maar ik kan ook telewerken. Verder ben ik regelmatig aanwezig op de koersen. Elke dag is anders en dat maakt het boeiend. We volgen ook alles op rond het Development team en het damesteam. Het is leuk dat alles één geheel vormt.”

Waar was je dit jaar al en hoe ziet je verdere schema eruit de komende weken?

“Na enkele dagen op het trainingskamp van de Ladies en Devo-renners, ging ik al mee naar de Spaanse eendagskoersen Murcia, Jaen en Almeria. Nu volgt het openingsweekend Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, Le Samyn en daarna doe ik Parijs-Nice en de andere Vlaamse voorjaarsklassiekers.”

Jullie ploeg begon goed aan 2024.

“Inderdaad, we mochten al drie keer zegevieren met Lennert Van Eetvelt (Trofeo Serra Tramuntana), Logan Currie (nationaal tijdritkampioen van Nieuw-Zeeland) en Maxim Van Gils (Ruta del Sol). Hopelijk kan er binnenkort een vierde zege bij komen.”

Misschien zaterdag al tijdens de Omloop Het Nieuwsblad?

“Laat ons hopen. Het zorgt bij iedereen voor een boost dat we al drie zeges pakten. We hebben een sterke ploeg die heel gemotiveerd is.”

Er was veel aandacht voor De Lie in aanloop naar de Omloop, merkten we.

“Ja ik kreeg heel wat interviewaanvragen binnen. (lacht) Onze persconferentie organiseerde we in het Blue Woods Hotel in Deerlijk. Dat wordt onze uitvalsbasis tijdens het Vlaamse voorjaar. Arnaud was vorig jaar al tweede. We zouden graag een klassieker winnen met de ploeg.”

Met Gent-Wevelgem is er ook een klassieker door jouw geboortestreek. Is dat extra speciaal?

“Dat is altijd fijn maar ik kijk uit naar de volledige voorjaarsperiode. Alles is dichtbij en het is een van de hoogtepunten van het jaar.”

De ploeg doet niet mee aan de Giro, maar wel aan de Tour. Ben je er ook bij?

“Dat staat ook op de planning! Voor de tweede keer, nadat ik vorig jaar voor het eerst meeging. Ik was vier weken van huis weg. Het was hard werken, maar een unieke ervaring. Voor mij blijft dit toch het summum. Dit jaar wordt het extra speciaal met de aankomst in Nice.”

De appel valt niet ver van de boom bij jullie. Koersen broer Maxime en zus Leontine nog?

“Het wielrennen is al heel ons leven een rode draad en dat zal zeker zo blijven. Leontine pikt de draad dit jaar weer op na haar studies ergotherapie. Ook mijn broer blijft wellicht nog koersen. Intussen werd hij voor de tweede keer papa – ik ben de trotse meter – en dus focust hij zich vooral op het gezin. Het fietsen blijft echter nooit ver weg.”

The post “Graag een van de klassiekers winnen”: persverantwoordelijke Pauline Farazijn en haar ploeg Lotto Dstny zijn klaar voor het Vlaamse voorjaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »