De teller blijft gaan: al meer dan 150.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld, inmiddels staat de teller op ruim 150.000 euro. 

Meer krantenkoppen in België

Baasje heeft ‘geen geld’ om brokken te kopen voor zijn hond, “maar in woonkamer stond wel Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft

Hendrik Rivière (73) en Iris Dupont (70) zagen op zaterdag 28 september 50 jaar huwelijksgeluk bekroond met een plechtige ontvangst op het stadhuis.
The post Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Heet hangijzer in Anzegem dat snakt naar ademruimte”: Recente cijfers tonen aan dat doorgaand zwaar vrachtverkeer blijft toenemen

Uit recente cijfers van het kabinet van voormalig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat het doorgaand zwaar vrachtverkeer in Anzegem blijft toenemen. Er is een stijging van maar liefst 34,8% in slechts twee jaar tijd. Dat betekent dat de Kerkstraat overdag om de twee minuten een vrachtwagen te slikken krijgt op een doordeweekse werkdag.
The post

Lees meer »

Iconische Sportpaleis plant grote verbeterwerken én krijgt een nieuwe naam: “Op deze manier vermijden we dat tickets duurder zullen worden”

Als Dua Lipa er volgend jaar de pannen van het dak speelt, zal dat nog in het ‘vertrouwde Sportpaleis’ zijn. Maar dat verdwijnt, of althans toch de naam. Samen met de nieuwe aanblik die de iconische Antwerpse concerttempel de komende jaren krijgt, wordt ‘het Paleis’ na 91 jaar ook herdoopt. “Het is logisch dat onze achterdeur de nieuwe voordeur wordt”,

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Hoofdkantoor MR in Sint-Gillis gevandaliseerd na pro-Palestijnse betoging, Bouchez: “Achterlijk tuig”

Het hoofdkantoor van de Franstalige liberale partij MR in Sint-Gillis is gevandaliseerd na een betoging voor een staakt-het-vuren in Libanon en Palestina. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bekendgemaakt via sociale media. Het kantoor werd beklad met graffiti en er werd een raam ingeslagen. De politie zal dit weekend patrouilles inzetten in de buurt van het gebouw.

Lees meer »