Chemiereus BASF gaat jobs schrappen

De Duitse chemiereus BASF kampt met een dalende vraag in Europa. Nieuwe besparingen in hoofdvestiging Ludwigshafen zijn het gevolg.

 

Meer krantenkoppen in België

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel in Zürich vanavond: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen

Het Brugs stadsbestuur heeft de petanquevereniging Stella Maris uit Zeebrugge de toestemming verleend om de weinig gebruikte tennisvelden tijdelijk te gebruiken als petanque terreinen. Stadsmedewerkers hebben de nodige aanpassingswerken uitgevoerd. Zo kan de club een petanque tornooi organiseren en een jeugdafdeling oprichten.
The post Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen appeared first on

Lees meer »

Huurmarkt Vlaanderen en Brussel vertraagt enorm door gebrek aan aanbod: “35 procent minder huurcontracten in Vlaanderen”

In het voorjaar van 2024 zijn amper 20.600 nieuwe huurcontracten afgesloten in Vlaanderen. Dat is 35 procent minder in vergelijking met het voorjaar van 2023, toen er 29.100 huurcontracten werden afgesloten. De huurmarkt vertraagt aanzienlijk door een gebrek aan aanbod. Dat blijkt uit de Huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Lees meer »

Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk

Aurel Vermote en Betsy Schoutteten stapten op 3 augustus 1964 in het huwelijksbootje. Het echtpaar uit de Kerkstraat is inmiddels zestig jaar getrouwd. De gelegenheid voor het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten.
The post Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »