Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe uitbaters: “Iedereen kan hier echt zichzelf zijn”

Er is opnieuw een café langs de drukke Provinciebaan in Ledegem. Anneke Bovyn en Francky Segers mochten vorige week hun eerste klanten verwelkomen in café Sint-Pieter Ma Vie. “Tot de laatste dag was ik zenuwachtig, maar ik ben echt blij met het eindresultaat”, aldus Anneke die het café zal uitbaten.

Café Sint-Pieter langs de Provinciebaan is al jarenlang een vaste waarde in de horeca. Nadat de vorige uitbaters voor een nieuwe uitdaging kozen, bleef het er enkele maanden stil. Anneke Bovyn en Francky Segers blazen nu nieuw leven in het horecapand. “De voorbije weken hebben we hier serieuze werken doorgevoerd. Het vele hout in het nieuwe interieur straalt warmte uit”, aldus Anneke. Zij zal het café uitbaten. “Voor mij is dit een droom die werkelijkheid wordt. Ik heb in het verleden al op verschillende plaatsen in de horecasector gewerkt en speelde toch al even met het idee om zelf eens de stap te wagen om een eigen zaak uit te baten. Vijftien jaar heb ik aan de kop van Francky gezaagd, maar ik ben blij dat hij nu samen met mij in dit verhaal durft te stappen”, lacht Anneke.

Terras komt eraan

De nieuwe uitbaters hebben een duidelijk concept voor ogen. “Een gezellig sfeercafé, waar men ook een dansje kan placeren. Binnenkort pakken we ook uit met tapas en natuurlijk kijken we ook uit naar wat warmere tijden. Dan kunnen klanten ook terecht op ons terras. We hebben nu al enkele cocktails, maar hopen de kaart ook nog uit te breiden.”

Openingsuren

Anneke en Francky beslisten ook om de naam van het café gedeeltelijk te veranderen. Café Sint-Pieter werd inmiddels omgedoopt tot Café Sint-Pieter Ma Vie. “Want iedereen kan hier zichzelf zijn.”

De horecazaak is telkens open van vrijdag tot en met dinsdag. Op vrijdag opent Anneke om 15 uur de deuren, op de andere dagen vanaf 16 uur. “Vanaf mei passen we onze uren aan zodat klanten vroeger op ons terras kunnen vertoeven.” (BF)

The post Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe uitbaters: “Iedereen kan hier echt zichzelf zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe speeltoestellen op wijkspeelpleintjes

Op voorstel van de wijkraden Gistel Centrum en Gistel Oost heeft het stadsbestuur geïnvesteerd in kindvriendelijke omgevingen. Zo werden op verschillende wijkspeelpleintjes nieuwe speeltoestellen geplaatst. “Deze toevoegingen zijn bedoeld om de speelervaring voor kinderen in de buurt te verbeteren en hen een veilige en leuke plek te bieden om te spelen”, klinkt het eensgezind vanuit
The post Nieuwe speeltoestellen

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

“Dochters op de achterbank waren naar voren gekatapulteerd”: buren onder indruk van ongeval waarbij moeder met auto vol kinderen tegen boom botst

Buren die dinsdagavond zagen hoe een moeder met drie kinderen in het Oost-Vlaamse Aalter tegen een boom reed, zijn naar eigen zeggen stevig onder de indruk van het verkeersongeval. De toestand van twee kinderen is intussen niet meer levensbedreigend. “Het klonk als een autodeur die dichtsloeg, maar dan veel luider.”

Lees meer »

Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan verkiezingen

Ward Vergote, de wegens belangenneming geschorste burgemeester van Moorslede, mag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober niet op de lijst staan. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd in december vorig jaar veroordeeld wegens belangenneming en voldoet daardoor niet meer aan de voorwaarden om zich verkiesbaar te stellen.
The post Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan

Lees meer »

Dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden in Libanon – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »

“Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken”

Tijdens het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne zorgde Garry Hagger dat het publiek genoot van zijn show. De zanger zong o.a. ‘Het Allermooiste’, maar ook ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, enz.
The post “Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »