Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid ie een leugen”

Met de psychologische thriller ‘De waarheid is een leugen’, uit bij Van Driel Publishing, debuteert de Brugse Lisa Van Coillie. “Wat voor de ene de waarheid is, is voor de andere een leugen. Met die gedachte speel ik in mijn boek.”

Afspraak in het Begijnhof. Want Lisa Van Coillie (32) is de jongste van 54 alleenstaande vrouwen die in dit werelderfgoed al tien jaar een huisje huurt. “Vooraleer ik hier mocht wonen, hebben de Zusters Benedictinessen mij onderworpen aan een interview.”

“Ze wilden weten of ik op deze spirituele plek paste. Vier jaar stond ik op de wachtlijst, vooraleer er een huisje vrij kwam. Het huurcontract vermeldt uitdrukkelijk dat ik hier geen feestjes mag geven of met iemand mag samenwonen.”

Enkel vrouwen

“Best, want het zijn horige kamers. Ik hoor alles wat mijn bovenbuur doet. Een ruziemakend koppeltje zou de rust en de stilte in dit domein verstoren”, glimlacht de jonge auteur, die drie katjes als gezelschap heeft.

Sinds de Stad eigenaar is van de Begijnhof-site, is het artikel dat enkel vrouwen er mogen wonen, geschrapt. “Brugge kan zich deze discriminatie niet veroorloven, maar er hebben zich tot nog toe nog geen mannelijke kandidaat-huurders aangemeld”, aldus Lisa Van Coillie.

Creatief of spiritueel

“Waarom ik voor het Begijnhof koos? Ik wou niet alleen op een appartementje verkommeren en zocht een plek waar je vaak contact hebt met je buren. De meeste vrouwen die hier huizen, zijn creatief of bezig met spiritualiteit. Gelovig zijn, is geen voorwaarde, want ik ben het absoluut niet!”

Lisa Van Coillie werkt deeltijds als yogaleraar en als florist in bloemenwinkel Florilegium: “De rest van mijn tijd gaat naar zingen, acteren, dansen, schilderen en schrijven. Ik maak deel uit van toneelgezelschap Eurowash, de jongerengroep van Kunst Adelt.”

Passie

“Schrijven is mijn grote passie, ik doe het al sinds de lagere school. Ik heb al enkele romans in eigen beheer uitgegeven, om uit te delen aan familie en vrienden. Voor De waarheid is een leugen heb ik eindelijk een uitgeverij kunnen strikken. De Brugse uitgeverij Van Driel Publishing geeft vooral kinderboeken uit, maar zag toch iets in mijn psychologische thriller.”

“Het boek speelt zich deels af in ons land, in een niet nader genoemde stad, en in Tarifa in Zuid-Spanje. Een zelfzekere, jonge journaliste en een gewezen treinconducteur ondernemen een spirituele reis naar Spanje. Ze moeten onder meer door een bos stappen, daarbij verdwijnt een andere deelnemer aan die retraite. Het gevolg is dat de anderen bang worden, elkaar niet meer vertrouwen. De spanning loopt op, iedereen wordt geconfronteerd met zijn eigen leugens”, aldus Lisa Van Coillie.

‘De waarheid is een leugen’ van Lisa Van Coillie kost 23,95 euro en wordt officieel voorgesteld tijdens een boekenfeest in tspelopdewagen in de Langestaat 108 in Brugge op 10 maart tussen 14 en 17 uur.

The post Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid ie een leugen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Niet langer Maksim van ‘#LikeMe’, wel van dé Zomerhit van 2024: “Ik zocht langer m’n weg dan Camille en Pommelien”

Hij wil dat je liegt. Maar de hitlijsten spreken eerlijk: na vijf weken op nummer één werd dit dé zomer van de doorbraak voor Maksim Stojanac (26). Zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae (25) dat intussen goed is voor vijf miljoen streams én de trofee van ‘Zomerhit’. “Ik heb wat langer mijn eigen weg gezocht na ‘#LikeMe’”, vertelt hij

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

“Ze was bang dat die ene look te bloot ging zijn”: stylist van Pauline Slangen onthult geheimen achter haar outfits

“Ik mag alles voorstellen, maar dat betekent niet dat ze overal ‘ja’ op zal zeggen.” Van een glitterende catsuit tot een knaloranje outfit: BV-stylist Jody Van Geert is verantwoordelijk voor de podiumlooks van Pauline Slangen (22). Voor ‘TV Familie’ duikt hij in de kleerkast van Pauline en neemt hij haar outfits onder de loep. We komen ook meer te weten

Lees meer »

Extra petanquepleinen aan Kloosterhof ingehuldigd

Aan domein Kloosterhof, dat onder andere assistentiewoningen en een dienstencentrum omvat, zijn enkele extra petanquepleinen officieel ingehuldigd. “Sinds de opening van ons dienstencentrum in 2016 hadden we twee petanquevelden”, zegt Veerle Holsbeke. “Onze club De Hofpetanquers is zodanig groot geworden dat die twee pleinen niet langer voldoende waren. De vraag naar twee extra pleinen was
The post Extra petanquepleinen

Lees meer »

Haar ex wachtte haar op met jerrycan van vijf liter benzine: meer details bekend over brutale aanval op olympische atlete Rebecca Cheptegei

Er zijn meer details bekend over de aanval op de Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei (33). De olympische atlete ligt in kritieke toestand nadat ze door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter

Lees meer »