Brecht Foré (KDC Ruddervoorde): “We zijn aan elkaar gewaagd”

Wordt de titelstrijd in derde B nog spannender? Of neemt Loppem een ernstige optie op het kampioenschap? Dat is de inzet van het duel tussen vice-leider KDC Ruddervoorde en algemeen leider Stormvogels Loppem.

De thuisploeg begint met drie punten achterstand aan deze topper. Dat gaatje dichtrijden is het opzet van de troepen van trainer Chris Van Den Broucke. Ook al is hij bezig aan z’n laatste maanden als voetballer, kapitein Brecht Foré (28) gaat zaterdagavond op de rechterflank voorop in de strijd.

“Twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn”, weet Foré. “Dat zie je aan de cijfers. De doelsaldi zijn bijna gelijk. Wij verloren één keer meer dan Loppem. Vroeg in de heenronde verloren we er met 2-1. Een gelijkspel was een juiste uitslag geweest. Het verschil was klein. Het neemt niet weg dat ze in Loppem over een enorm goeie ploeg beschikken. Zaterdagavond willen wij de drie punten. Dan kunnen we Loppem de acht resterende partijen het vuur aan de schenen leggen.”

Wielertoerist

Smeert Ruddervoorde de leidersploeg de tweede nederlaag van het seizoen aan kan SK Eernegem terugkeren in de titelstrijd. Bij winst thuis tegen Dudzele zondag komt het team van trainer Gino Moyaert op drie punten van Loppem en Ruddervoorde. En wordt het nog spannender, want onderlinge confrontaties tussen de top drie zijn er in het competitieslot niet meer.

“Het zou mooi zijn indien ik afscheid kan nemen met de titel of promotie via de eindronde”, mijmert Brecht Foré, aan- en verkoper van Volkswagens in een garage in Zedelgem.

“Ik speel tien seizoenen in het eerste elftal van Ruddervoorde. Intussen ben ik al enkele jaren kapitein. Het is tijd voor iets anders. Tijdens de pandemie ontdekte ik het fietsen. In het voetbal kruipt redelijk wat tijd. In het fietsen, al is dat puur recreatief, ook. Twee hobby’s blijven doen, is niet mogelijk. Met pijn in het hart neem ik afscheid van het voetbal. Met enkele ex-voetballers van Ruddervoorde ga ik na dit seizoen fietsen. Ik ben de laatste van een generatie die deze stap zet”, zegt kapitein Brecht. (HF)

Zaterdag 24 februari om 19.30 uur: KDC Ruddervoorde – Stormvogels Loppem

The post Brecht Foré (KDC Ruddervoorde): “We zijn aan elkaar gewaagd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »

“52 leegstaande panden in vijf winkelstraten”: Vooruit Plus klaagt leegstand in Oostendse binnenstad aan

Oppositiepartij Vooruit Plus grijpt de sluiting van de bekende zaken Charcuterie Mazure en Huis Laleman aan om de leegstand in de binnenstad aan te klagen. “Momenteel staan 52 panden in slechts vijf winkelstraten leeg. Oostende kampt bovendien met een tekort aan diversiteit in het aanbod”, zeggen ondernemers Alain Delanghe en Fabrice Goffin. Volgens het Economisch Huis is de leegstand in

Lees meer »

Uniek optreden van Katrien Verfaillie

Van een opvallend concert gesproken: zangeres, componiste en pianiste Katrien Verfaillie trad in Snaaskerke in de productiehal van betonproducent Lithobeton op voor zo’n honderd toeschouwers in het kader van haar project ‘Van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’. “Dorpen zijn voor mij een speciale plek”, zegt Katrien, afkomstig uit Stavele. “Tijdens de concertreeks vraag
The post Uniek optreden

Lees meer »

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Lassers, koks, boekhouders: het leger heeft je nodig. Defensie wil net als onderwijs inzetten op zij-instromers

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »