Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) heeft de verdediging kort de jury toegesproken. Volgens meester Rob Onderdonck zal Ridoan Oudaha (43) zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn spijt betuigen. De burgerlijke partijen reageerden sceptisch op het standpunt van de verdediging.

Alles over de Scalpermoord lees je in ons dossier.

Meester Rob Onderdonck legde uit dat hij de beschuldigde samen met meester Kris Vincke zal verdedigen. Ridoan Oudaha besliste pas op de valreep om voor andere advocaten te kiezen. Tijdens het onderzoek en zelfs op de preliminaire zitting werd hij nog bijgestaan door meester Louis De Groote en meester Hans Rieder.

Moeilijke taak voor juryleden

Ook de juryleden wacht volgens de verdediging een moeilijke taak om te oordelen over de feiten. “Ik ga jullie vragen om dat onbevangen te doen, om kritische vragen te stellen, om onderling te debatteren.” Meester Onderdonck vroeg de jury ook om zonder angst te oordelen. “Jullie moeten niet bang zijn van ons, maar ook niet van meneer Oudaha. Hij zal zijn verantwoordelijkheid trachten op te nemen en hij zal zijn spijt betuigen. Hij heeft deze daden en het vele verdriet bij de nabestaanden nooit gewild.”

Meester Jef Vermassen, advocaat van de moeder, de zussen en de schoonbroers van het slachtoffer, noemde de houding van de verdediging een beetje tegenstrijdig. “We zullen u proberen aan te tonen dat het hier wel degelijk over moord gaat.” De advocaat van de burgerlijke partijen vreest dat Oudaha nooit echt zijn verantwoordelijkheid zal nemen. “Het is altijd tragisch wanneer iemand zijn verantwoordelijkheid niet neemt. De familie wil weten wat daar juist gebeurd is en waarom hij dat heeft gedaan.”

Jaloers

Volgens meester Vermassen was Ridoan Oudaha de dag van de feiten jaloers omdat Jill Himpe voor haar werk met twee collega’s naar Amsterdam moest. “Hij mocht alles, zij mocht niks. Jill was een meisje waar niets, maar dan ook niets op te zeggen valt. En die heeft hij op een vreselijke manier onthoofd, want daar komt het op neer.”

Ten slotte kreeg ook meester Jan Leysen het woord. Oorspronkelijk stelde hij zich samen met meester Arnaud Vansuyt burgerlijke partij voor de vader en de plusmoeder van het slachtoffer. “Die man is de feiten nooit meer te boven gekomen. Die man was niet meer in staat om over deze feiten te praten. Hij was ziek en hij is gestorven van verdriet.” Meester Leysen hoopt dat Oudaha zal uitleggen wat hem precies bezielde. “Waarom die onwaarschijnlijke wreedheid? Ik hoop dat we dat antwoord misschien zullen krijgen.”

The post Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »