Wordt South Carolina de nederlaag te veel voor Nikki Haley?

Het voorverkiezingscircus in de Verenigde Staten trekt zich zaterdag opnieuw op gang. In de Republikeinse nominatiestrijd nemen voormalig Amerikaans president Donald Trump en Nikki Haley het tegen elkaar op in South Carolina, de thuisstaat van Haley. Een nieuw verlies zou wel eens de nederlaag te veel kunnen worden voor de voormalige VN-ambassadrice.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »