Vrouw (70) ontkent dat ze verboden medicatie voor zoon binnensmokkelde in Brugse gevangenis

Een 70-jarige vrouw riskeert acht maanden cel omdat ze pijnstillers en angstremmers overhandigd zou hebben aan haar opgesloten zoon in de Brugse gevangenis. De zoon zelf, een 48-jarige Gentenaar, kijkt aan tegen twaalf maanden cel.

Op 17 januari 2022 bracht L.V. (70) een bezoekje aan haar zoon in de Brugse gevangenis. Achteraf werd bij Gentenaar P.F. (48) een grote hoeveelheid medicatie aangetroffen. Het ging in totaal om 86 pijnstillers en angstremmers.

F. ontkende met klem dat hij die van zijn moeder had gekregen. Hij beweerde zelfs dat hij de zak op vraag van een cipier had opgeraapt om door te geven aan een andere gedetineerde.

Ongeloofwaardig

De procureur noemde het verhaal van de Gentenaar ongeloofwaardig. Hij en zijn moeder waren immers eerder al eens tegen de lamp gelopen voor gelijkaardige feiten. Amper twee dagen na het nieuwe incident, werden ze daarvoor veroordeeld door het hof van beroep.

L.V. bleef ook op haar proces ontkennen dat ze iets doorgaf aan haar zoon. “De fouille gebeurde pas een uur na het bezoek”, stelde haar advocaat. “Praktisch is het ook moeilijk om zo’n hoeveelheid pillen snel in iemand zijn hand te duwen. Ook op camerabeelden viel niets te zien.”

P.F. kwam niet opdagen voor zijn proces. De uitspraak volgt op 28 maart. (AFr)

The post Vrouw (70) ontkent dat ze verboden medicatie voor zoon binnensmokkelde in Brugse gevangenis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »