Vooruit klaagt gebrek bankautomaten en -kantoren aan: “Bankautomaat in Aartrijke heeft absolute prioriteit”

Vooruit Zedelgem ijvert voor meer bankautomaten en dienstverlening door de banken in Groot-Zedelgem. “De inwoners uit Aartrijke staan letterlijk en figuurlijk in de kou”, aldus gemeenteraadslid Günther Descheemaeker.

“De dienstverlening van banken neemt jaar na jaar af. Er is niet enkel een duidelijke afbouw van het aantal bankkantoren, ook geldautomaten verdwijnen uit Zedelgem. Onze inwoners uit Aartrijke staan vandaag zowel letterlijk als figuurlijk in de kou. Ze moeten een veel te grote afstand afleggen om geld af te halen of voor fysieke dienstverlening”, aldus gemeenteraadslid bij Vooruit Zedelgem Günther Descheemaeker.

“In Zedelgem zijn er nog twee kantoren en een automaat buiten het centrum, twee in Loppem, een in Veldegem en geen meer in Aartrijke. Er wonen 23.000 mensen in onze deelgemeenten die zich voor een afspraak of verrichting moeten verplaatsen naar het centrum van Zedelgem. Dit is voor heel wat oudere mensen problematisch. Zeker voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.”

Op de gemeenteraad van 20 september 2022 stelde Vooruit Zedelgem hierover al een vraag aan de meerderheid. “Men verstopte zich toen achter de 5kilometer-regel. Die houdt in dat de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING beloven ervoor te zorgen dat 98% van de Belgische bevolking een geldautomaat binnen een straal van 5kilometer rond de eigen woning zal hebben. We merken echter dat het probleem niet opgelost raakt en het thema enorm leeft bij onze inwoners. Het sterkt ons dan ook in onze overtuiging dat hier oplossingen gevonden moeten worden. We zijn vastberaden om ons lokaal bestuur aan te sporen om opnieuw met de grootbanken in gesprek te gaan en een oplossing te zoeken voor onze deelgemeenten. Want fysieke dienstverlening en simpelweg wat cash geld afhalen is een basisrecht.”

Automaat Jonkhove

Burgemeester Annick Vermeulen erkent het probleem. “We zijn er volop mee bezig en laten dit dossier niet los. Batopin, uitbater van bankneutrale geldautomaten in België, wacht op advies van de Nationale Bank van België. Ze zouden ons begin maart opnieuw contacteren om enkele nieuwe locaties te gaan bekijken in Groot-Zedelgem waar een nieuwe bankautomaat kan komen. We geven daarbij een absolute prioriteit aan een automaat aan Jonkhove in Aartrijke, want daar is de nood het hoogst. We streven ernaar om in elke gemeente zeker een automaat te hebben en in Aartrijke is dat inderdaad niet meer het geval. We hopen dat de automaat er nog dit jaar komt.”

The post Vooruit klaagt gebrek bankautomaten en -kantoren aan: “Bankautomaat in Aartrijke heeft absolute prioriteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Futura Wervik viert nieuwe fietsstraat met verkeersvrije speelnamiddag: “Blij dat we schooljaar zo kunnen starten”

Op de eerste schooldag zet basisschool Futura in Wervik de verkeersveiligheid in de verf met de inhuldiging van een nieuwe fietsstraat. De Hellestraat, de straat waar de school ligt, werd deze namiddag voor alle verkeer afgesloten en omgedoopt tot ‘Futura Boulevard’. Kinderen konden er voor één keer op straat spelen en opdrachten uitvoeren. Ook de buurt was uitgenodigd.

Lees meer »

Sterft Mieke in januari zoals beeld uit seizoensfinale doet vermoeden? Actrice Caroline Maes reageert voor het eerst

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld

De Omloop van Vlaanderen is traditioneel de eerste rally na de zomervakantie voor de piloten van het Belgisch kampioenschap. Nu de Roeselaarse rally opnieuw deel uitmaakt van de Divisie 1 tekenen alle kampioenschapsrijders present dit weekend.
The post Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld appeared first on

Lees meer »

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »

“Op papier is hij blijkbaar sneller dan Doku”: ‘bliksemschicht’ Duranville pakt bij debuut uit met heerlijke dribbel, al baalt Mulder ook

Opvallende invalbeurt van Julien Duranville (18) tegen Israël. De pijlsnelle winger – bijgenaamd ‘L’Eclair’ of ‘de bliksemschicht’ – bracht energie en flair. Vooral één dribbel sprong eruit en het jeugdproduct van Anderlecht kreeg ook lof van onze analisten. “Als hij fit blijft, moet je er niet aan twijfelen: dan zál hij doorbreken.”

Lees meer »

“100 keer 100”: lange hitteperiode met 100 dagen van 100 graden Fahrenheit in Phoenix eist zware tol

Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, gaat gebukt onder een extreem lange hitteperiode. De stad zit inmiddels aan 100 dagen waarbij het kwik minstens tot 100 graden Fahrenheit (37,8 graden Celsius) klom. In de schaduw, welteverstaan. Het vorige ‘record’ dateerde uit 1993 met 76 dagen en is inmiddels dus al even verbroken. Het aantal hittegerelateerde doden stijgt pijlsnel.

Lees meer »