REPORTAGE. Een namiddag in de fietsenwinkel van Niels Albert, waar de wielerkoorts stijgt: “Elke week minstens vier fietsen van 10.000 euro of meer buiten”

Niet alleen de profs maken zich op voor het Vlaamse wielervoorjaar. Ook in tal van fietsenwinkels loopt het dezer dagen storm. Natuurlijk willen Wout Van Aert of Mathieu Van der Poel piekfijn materiaal, maar ook wielertoeristen trekken graag de portemonnee open. We liepen een middag mee in de fietsenwinkel van ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert. “6.000 euro minder betalen? Maar dan weegt die fiets 2 kilogram meer…” 

Meer krantenkoppen in België

Smak geld ligt klaar voor De Decker, kan hij stunten tegen wereldkampioen? “Humphries is áltijd de favoriet”

Hoogdag voor het Belgische darts. Mike De Decker (28) speelt op de World Grand Prix de finale tegen wereldkampioen Luke Humphries (29). Hij kan de tweede Belg worden die een major-toernooi wint, na Dimitri Van den Bergh. Voltrekt De Decker het sprookje van Leicester? U ontdekt het in onderstaande liveblog, en uiteraard ook op VTM2. De wedstrijd start om 21u10.

Lees meer »

Tweede leerjaren De Vlam blijven een nachtje op school kamperen

Voor de 23ste keer op rij bleven de leerlingen van de tweede leerjaren van de Vrije School De Vlam een nachtje op school slapen in verschillende tentjes. “Het doel is nog steeds om de leerlingen op een andere manier te leren kennen”, zeggen meester Karel Deweerdt en juf Caroline Vandeputte die er voor het eerst
The post Tweede leerjaren

Lees meer »

Moederbedrijf Facebook voor de rechter wegens verslaving sociale media

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, moet zich in de Verenigde Staten voor de rechtbank verantwoorden omdat het bedrijf mogelijk kinderen verslaafd zou hebben gemaakt aan sociale media. Een federale rechter in Californië heeft besloten een aantal aantijgingen van openbare aanklagers tegen Facebook en Instagram toe te laten.

Lees meer »

Hoe kan je sjoemelen met volmachten? Politicoloog beantwoordt 6 vragen

Van Ninove tot Veurne duiken er vraagtekens op over het gesjoemel met volmachten. Wat is een volmacht eigenlijk? Hoe zit dat nu juist met die doktersattesten? En wat zet de deur open voor fraude? UGent-politicoloog Herwig Reynaert legt uit. “Een incident zal het verkiezingsresultaat niet bepalen, maar het is toch een ander paar mouwen als het over een veel groter

Lees meer »

Man krijgt twee jaar cel voor poging tot doodslag op agent in stripteasebar

Een man is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan de helft effectief, voor bedreiging, gewapende weerspannigheid en poging tot doodslag op een agent. Hij greep een inspecteur bij de keel tijdens een interventie in een stripteasebar. Zijn twee kompanen kregen respectievelijk 4 en 6 maanden cel.
The post Man krijgt twee jaar

Lees meer »

Vlaams Belang probeert Alternatief24 te verleiden: “Wij laten de burgemeestersjerp en 3 schepenzetels graag aan hen”

Gregory Roelandt, lijsttrekker van Vlaams Belang in Bredene, beseft dat zijn avances allicht niet beantwoord zullen worden maar toch wilde hij deze week Alternatief24 verleiden tot een huwelijk met een mooie bruidsschat: “Wij zijn tevreden met 2 schepenzetels, de andere 3 en de burgemeesterssjerp zouden dan voor A24 zijn. De Bredenaar heeft tenslotte voor verandering gekozen. Onze twee partijen kunnen

Lees meer »

Onderzoek naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove

Het parket Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek begonnen naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. Daar haalt volgens de eerste resultaten Forza Ninove een absolute meerderheid. Guy D’haeseleer ontkent “verhalen over ronselen van volmachten”.

Lees meer »

Fluvius sluit Roobaertpark aan op restwarmte Mirom

De woningen en appartementen van woonuitbreidingsgebied Roobaertpark in Roeselare worden voortaan verwarmd met restwarmte van de afvalverbrandingsinstallatie van Mirom. Fluvius legde de afgelopen weken de laatste hand aan de bouw en ingebruikname van het warmteoverdrachtstation (WOS) in Sint-Idesbald dat voor de verbinding zorgt met het warmtenet van Mirom. Vanmorgen draaiden schepen voor Klimaat en Duurzaamheid Michèle Hostekint en schepen voor

Lees meer »