Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers”

Op zondag 25 februari van 10 tot 18 uur veranderen de Stadshallen in Brugge in een paradijs voor de alternatieve reiziger. Voor de 36e keer organiseert Wegwijzer deze Reismarkt, waar ervaren reizigers reizigers informeren.

De formule van de Reismarkt is driedelig. Enerzijds delen 200 reizigers-informanten hun reiservaringen met bezoekers via persoonlijke gesprekken. Anderzijds worden bezoekers geprikkeld tijdens interactieve panelgesprekken, beeldreportages, workshops en lezingen. Daarnaast zijn er tal van gespecialiseerde reisorganisaties.

Uitwisseling

De unieke troef van Wegwijzer zal ook op Reismarkt centraal staan. ‘Reizigers informeren reizigers’ is zo het motto van de organisatie. Reismarkt is een ontmoetingsplek en uitwisselingsplaats van informatie en ervaringen van en door reizigers.

Het evenement is hét vertrekpunt om jouw reis unieker, zinvoller en goedkoper te maken. In de Brugse Hallen zitten een 200-tal reizigers-informanten klaar om de bezoekers alle tips & tricks van een land, streek of continent mee te delen. Bijna alle bereisbare bestemmingen komen aan bod!

Bezoekers krijgen van 10 u tot 18 u de kans om tijdens een persoonlijk gesprek vragen af te vuren op de reizigers-informanten.

Niet-commercieel

Reismarkt is dé plek om straffe verhalen, niet-commerciële en waarheidsgetrouwe informatie heet van de naald te krijgen. Naast het feit dat ze hun nieuwste reiservaringen op levendige wijze navertellen, putten ze ook uit hun bagage van een rijk reisverleden.

Voor reisliefhebbers die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, zijn er tientallen gespecialiseerde reisorganisaties, touroperators, outdoorwinkels, reisboekhandels aanwezig. Een ding is zeker: je vertrekt gepakt en gezakt terug naar huis – of de wijde wereld in.

Jong geweld

Jongeren reizen steeds vaker en verder. Vaker kiezen jongeren voor een lange reiservaring alvorens ze hun studies starten, een vaste job beginnen of voor de aankoop van een eerste woning. Langdurig reizen naar onbekende oorden schaaft vaardigheden bij: je daagt jezelf uit en je brengt jezelf uit je comfortzone. Het is belangrijk dat deze reislustigen een netwerk hebben waarop zij kunnen terugvallen wanneer de planning of de reis zelf te overweldigend wordt.

De hele dag lang kan je speeddaten met reizigers, tijdens een persoonlijk gesprek beantwoorden deze reizigers alle vragen en delen ze hun unieke tips. Zo kan jij jouw reis een tikkeltje avontuurlijker, unieker en goedkoper maken. Stap vooral weg van de commerciële informatie online en ga te werk met hands-on informatie om jouw reis nét iets individualistischer te maken dan de doorsnee toerist.

Thema’s die aan bod komen zijn: lang op reis, liften, wandelreizen, gezondheid op reis en bikepacking.

Wereldcafé

Het wereldcafé van Reismarkt, bemand door enthousiaste vrijwilligers, zorgt voor sfeer en verfrissing. Daarnaast brengen Brugse jongeren extra leven in de brouwerij met de aanwezigheid van Villa Bota. Zij verzorgen live radio-uitzendingen en draaien wereldmuziek.

Op Reismarkt werken we nauw samen met lokale handelaars: het bier wordt gesponsord door Bryggja Brewery, soep wordt gemaakt door Madame Traiteur, en voor een bijzondere kop koffie kun je terecht bij Dees Koffie. Ook wordt een Brugse jeugdbeweging ingeschakeld voor de verkoop van snacks & de wc-dienst in ruil voor een bijdrage voor hun jaarlijks buitenlands kamp.

Voor jongeren tot 26 jaar is de toegang gratis. Bezoekers van 27 t/m 30 jaar betalen 8 euro, anderen 12 euro.

Info: www.wegwijzer.be

The post Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

KIJK. 15-jarige Yoni is nieuwe wereldkampioen jetskiën: “Mijn klasgenoten waren jaloers omdat ik vroeger gedaan had met school”

Afgelopen weekend kroonde Yoni Hamelin (15) uit Het West-Vlaamse Heule zich tot wereldkampioen jetskiën bij de profs. En dat doet dromen. “Ik kijk uit naar de toekomst, waar ik voornamelijk veel op de jetski kan staan en mijn hobby en passie kan beoefenen”, vertelt hij aan VTM NIEUWS. Het WK viel wel pal in zijn examens, maar er werd een

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle barbershop in Eernegem: “De felgroene muren overschilderen, was een lastig karwei”

Blal Alawed (41), geboren in Syrië maar sinds 2017 in ons land én officieel Belg, toverde het bankkantoor op de hoek van de Aartrijkestraat in Eernegem om tot een stijlvolle barbershop. Zijn cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit mannen, maar ook dames kunnen hier terecht, zij het enkel voor een korte coupe.
The post Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle

Lees meer »

Winnen en bidden: clash met Frankrijk of héél gunstig parcours voor de Duivels? Ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »