Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats

De ouderraad van school De Lage Kouter in Kortrijk opende afgelopen maandag officieel een vernieuwde speelplaats. De 350 leerlingen kunnen nu gebruikmaken van twee basketbalringen, twee voetbaldoelen en zeven nieuwe picknicktafels. Om dat te financieren, verzamelde de ouderraad de afgelopen jaren 8.000 euro met hun traditiegetrouwe spaghettifestijn.

De ouderraad vernam van de leerlingen dat ze nood hadden aan nieuwe elementen op de speelplaats. “We hoorden dat ze te weinig zitmogelijkheden hadden. Daarnaast wilden ze ook kunnen voetballen en basketten, dus daar wilden we met de ouderraad iets mee kunnen doen”, vertelt Wim Dooms, voorzitter van de ouderraad. Het bedrag van 8.000 euro verzamelden de ouders via het jaarlijkse spaghettifestijn. “De spaghettifestijnen waren sinds corona een schot in de roos omdat we sindsdien ook met takeaway werken, waardoor we een veel groter publiek aantrekken. De laatste twee edities en een eerder opgebouwd spaarboekje hebben ervoor gezorgd dat we nu meer dan 8.000 euro kunnen sponsoren voor de nieuwe elementen op de speelplaats”, gaat Wim verder.

Hulp van leerlingen en leerkrachten

De ouderraad kan rekenen op de hulp van de leerlingen om het spaghettifestijn succesvol te laten verlopen. “Elke afdeling verzorgt een ander aspect van de dag. De bakkers maken de desserts, Groen en Tuin voorziet bloemen en de leerlingen van de grootkeuken maken elk jaar de saus voor zeshonderd personen. Ook de leerkrachten helpen om de dagen vlot te laten verlopen, omdat we helaas niet zo veel leden in de ouderraad hebben. Daarvoor zijn we dankbaar”, aldus de voorzitter.

De ouderraad bestaat uit een tiental leden en is op zoek naar vers bloed binnen de groep, want van een aantal ouders studeren de kinderen bijna af aan De Lage Kouter. Met “Wij mogen dan geen grote ouderraad zijn, maar we hebben wel een groot hart. We zijn als ouders trots dat onze kinderen hier op school zitten, waar de leerkrachten net dat ietsje meer doen”, sloot Wim zijn toespraak af en werd de vernieuwde speelplaats officieel geopend.

The post Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »