Hilariteit op Oudenburgse gemeenteraad door vraag over #iktrekhetmijaan: “Wij zijn dan ook hete beren”

Tijdens het vragenmoment op de gemeenteraad van woensdag 21 februari vroeg raadslid van CD&V+ Lore Appels aan schepen van Milieu Gino Dumon welke acties de stad genomen heeft naar aanleiding van #iktrekhetmijaan, de vroegere Dikketruiendag. In de uitloper van het antwoord kwam er een hilarische tussenkomst van Lores-fractieleider Peter Velle.

Wie er van overtuigd is dat een gemeenteraad een saaie bedoening is, had woensdagavond 21 februari in zaal Biezenbilk in Oudenburg moeten zijn. Op een bepaald moment schoten de aanwezigen in een bulderlach nadat Peter Velle (CD&V+) gevat uit de hoek kwam.

Aanleiding was een vraag van Lore Appels over de klimaatacties voor #iktrekhetmijaan. Het raadslid van de oppositie wou weten of en hoe de stad had deelgenomen. “We trekken het ons het hele jaar door aan en hebben al veel acties ondernomen ten gunste van ons klimaat: zonnepanelen, de thermostaat 2 graden lager gezet in de stadsgebouwen, bomen geplant, straatverlichting en stadsgebouwen van led voorzien, subsidies ter beschikking voor ontharden”, somt schepen van Milieu Gino Dumon op. “En we maken ons sterk dat tegen 2030 alle straatverlichting via ledlampen zal werken.”

Hete beren

Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert (in hemd) wees er op, kijkend naar raadslid Peter Velle (in t-shirt), dat zij de enige waren die geen trui droegen, dus dat het in Biezenbilk warm genoeg was. Waarop Peter, een woordkunstenaar als hij is, gevat uit de hoek kwam: “Wij zijn dan ook hete beren, hé!”

Dat zorgde er voor dat de raadsleden en het publiek in de lach schoot. Ja, het kan er tijdens een gemeenteraad ook eens ludiek aan toe gaan.

Warme radiatoren

Weer ernstig wees Peter Velle er nog op dat ’s avonds, nadat het personeel weg is, sommige radiatoren in de stadsgebouwen nog heel warm aanvoelen. “Bedankt dat je dit meldt. Ik laat dit zeker bekijken”, besloot Gino Dumon.

The post Hilariteit op Oudenburgse gemeenteraad door vraag over #iktrekhetmijaan: “Wij zijn dan ook hete beren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »