Gestolen hond Renée gevonden in Frankrijk dankzij Facebookoproep: “Terug thuis bij het zusje”

Na drie dagen is de Franse bulldog van Saens Loyson en Leonie Victor uit Zwevegem terug gevonden. Maandagochtend werd het jonge koppel wakker en bleek dat de auto, motor en ook hun geliefde puppy Renée verdwenen waren. Op camerabeelden van de buren konden ze zien hoe dieven iets meenamen in hun auto. “Iedere dag zaten we met onze gedachten bij Renée, we dachten het ergste. Tot we woensdagnamiddag een bericht kregen van mensen uit Wattrelos, vlak over de Franse grens. Zij hadden Renée ongedeerd teruggevonden in een doos op het voetpad.”

Maandagochtend werden Saens Loyson en Leonie Victor uit Zwevegem wakker niet uit, maar in een nachtmerrie. “Het begon al vreemd toen we onze kat boven in de gang zagen, want normaal houden we die altijd beneden in de garage. Eerst dacht ik er niet veel van, misschien was er een deur blijven open staan. Maar dan kregen we vlug onze koude douche. De auto was gestolen en onze geliefde puppy Renée van vier maanden oud was verdwenen uit de afgesloten bench”, vertelt Saens.

“Al onze deuren waren afgesloten en we konden nergens naar buiten. Eenmaal we in de garage raakten, zagen we dat ook mijn motor weg was. We hebben dan onmiddellijk de buren verwittigd. Zij hebben camera hangen en toonden ons graag de beelden van op straat. Daar zagen we enkele mensen inbreken en gaan lopen met onze auto en motor en uiteindelijk staken ze ook nog iets in de auto. Helaas zijn de nummerplaat en gezichten niet herkenbaar.”

Duizenden keren gedeeld

Saens en Leonie beslisten om hun verhaal ook op Facebook te delen en te vragen naar getuigenissen. “We kregen massaal veel reacties, dat was onvoorstelbaar”, gaat Saens verder. We dachten dat er misschien nog een waterkansje was dat ze de bench hadden opgezet en dat Renée gewoon gaan lopen was. Onze oproep werd meer dan 4.000 keer gedeeld. Natuurlijk hebben we ook klacht neergelegd bij de politie, maar we waren vooral bezig met het terugvinden van onze puppy. De rest is vervangbaar.”

“Na een tijdje geloofden we er niet meer in dat Renée zomaar was gaan lopen, dan hadden we ze al lang terugvonden. We waren er zeker van, onze puppy werd meegenomen door die dieven. Je denkt er ook constant aan ‘Wat doen ze met onze hond? Stelt ze het goed of niet? Zullen we haar terugvinden?’. Dat fret u toch wel op, het waren emotioneel zeer zware dagen voor ons”, vertelt Saens aangeslagen.

Eind goed, al goed

Woensdagnamiddag kregen Saens en Leonie dan eindelijk goed nieuws te horen. “We werden gecontacteerd door mensen van vlak over de Franse grens. Zij hadden in de gemeente Wattrelos onze puppy gezien in een kartonnen doos langs straat op het voetpad. Enkele kindjes waren er mee aan het spelen. Zij vroegen zich natuurlijk af wat dat kleine hondje helemaal alleen op straat deed in een doos. Eerst hebben ze Renée meegenomen naar hun thuis, daar wat verzorgd, verwarmd en eten gegeven.”

Uiteindelijk gingen de desbetreffende mensen met de Franse bulldog naar de dierenarts. “Renée is gechipt, dus ze konden dat uitlezen. Zo zagen ze dat het om een Belgische hond is, maar meer informatie konden ze in Frankrijk niet zien. Daarna zijn ze beginnen zoeken online of er niemand een hondje miste en zagen ze onze oproep, die massaal gedeeld werd. Ze hadden haar herkend en dan contact met ons opgenomen. We zijn haar dan ook direct terug gaan ophalen”, vertelt Saens opgelucht.

Ondertussen is Renée terug veilig thuis. “Ze is wat vermoeid, maar stelt het verder super. Nu zit ze terug bij Pippa, haar zus maar dan van een iets ouder nest. De inbraak laat een vuil gevoel achter. Nu word ik soms nog ‘s nachts wakker erdoor. Maar we zijn blij dat we Renée terug hebben. We kunnen niet beschrijven hoe gelukkig we zijn. We hebben het goede nieuws ook op Facebook gedeeld, want mensen waren er echt mee bezig. Ook mensen, die we niet kenden, vroegen ons of we haar al gevonden hadden. We willen iedereen bedanken voor de steun, het helpen zoeken en het delen van het bericht. Dat appreciëren we enorm”, besluit Saens.

The post Gestolen hond Renée gevonden in Frankrijk dankzij Facebookoproep: “Terug thuis bij het zusje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde kiss-and-ride en blauwe zone moet verkeersdrukte in Avelgem milderen: “Effect zal na tijdje merkbaar zijn”

Net wanneer het nieuwe schooljaar startte, op maandag 2 september, wijzigde de blauwe zone in het centrum. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de drukte tijdens de spits in het centrum van Avelgem verminderd kan worden. De Kasteelstraat wordt opgenomen in de blauwe zone, wat zorgt voor een snellere rotatie op de parkeerplaatsen in functie van de school. Tegelijk zal

Lees meer »

Directeur sterft dag voor start schooljaar: “Hij had een hart voor elke leerling”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. De hele scholengemeenschap van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) is bijzonder aangeslagen. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”,

Lees meer »

Hij giet gesmolten metaal van 2.500 graden uit over de vijand en is bovendien belachelijk goedkoop: zo werkt de nieuwe ‘drakendrone’ van de Oekraïners

Een vuurspuwende ‘drakendrone’ die de vijandige linies in een mum van tijd in lichterlaaie zet door er thermiet over uit te gieten, een gesmolten metaal dat tot 2.500 graden warm wordt. Het lijkt het nieuwste wapen van de Oekraïners in de strijd tegen de Russen. Wij zochten uit hoe het werkt en wie de drones levert en vonden veelzeggende beelden

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen”

De oudste boom van de Westhoek zat lang verscholen in een afgesloten bos van nonkel Henri, maar is sinds kort toegankelijk voor het publiek en wordt nu de West-Vlaamse kandidaat voor de titel Belgische Boom van het Jaar.
The post Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen” appeared

Lees meer »