“Gedreven door blinde en verslavende drang naar volgers”: Acid krijgt 3 maanden cel met uitstel en boete van 800 euro

Drie maanden celstraf met uitstel, een geldboete van 800 euro en een voorlopige schadevergoeding ophoesten van 20.000 euro. Dát is de straf die Nathan Vandergunst (24) – beter bekend als Youtuber Acid – krijgt opgelegd voor zijn omstreden Reuzegomvideo in de nasleep van het proces Sanda Dia. De Blankenbergenaar was zichtbaar aangeslagen door de uitspraak. “Die schadevergoeding had ik liever naar de ouders van Sanda Dia zien gaan.”

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Koffie, kranten en boeken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »