Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

Eigenaar Mirage Retail Group wil de Nederlandse winkelketen Blokker mogelijk verkopen. “We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open”, bevestigt de groep na berichtgeving in de krant Het Financieele Dagblad.

 

Meer krantenkoppen in België

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair

De scouts en de gidsen pakken van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september aan het Gaverkasteel met hun jaarlijkse Fancyfair uit. De festiviteiten krijgen dit keer een middeleeuws kleedje aangemeten.
The post Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Margot Vanderstraeten toont in ‘Wij, Roma’ hoe divers gemeenschap is (en schuwt clichés niet): “Ik wilde niet romantiseren of criminaliseren” 

In haar nieuwe boek ‘Wij, Roma’ geeft Margot Vanderstraeten een inkijk in de wereld van de Roma, een zeer diverse gemeenschap waar – vaak zonder veel kennis – veel over gezegd wordt. Ze schuwt de clichés niet: "Ik zou me als journalist of schrijver niet prettig voelen om te romantiseren of te criminisaliseren, maar die vraag kwam ook vanuit hen:

Lees meer »

Koksijde bereidt dossier tot minnelijke onteigening voor om kazernezone militair domein te kopen

De oorspronkelijke plannen om het volledige domein van de militaire basis in Koksijde te kopen voor de reconversie met als naam ‘De nieuwe basis’ en de realisatie van een ambitieus masterplan vallen in het water. Op de Koksijdse gemeenteraad maakte burgemeester Marc Vanden Bussche bekend dat de gemeente zich met wat kruimels zal moeten tevredenstellen. Defensie is enkel nog bereid

Lees meer »

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »

Broertje (12) kreeg tientallen messteken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat er zich in het huis afspeelde

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »