Dode karpers in Bergenvaart in Veurne

Sinds enkele dagen drijft een tiental grote dode karpers in de Bergenvaart-Calonnegracht ter hoogte van de Europalaan in Veurne.

De karpers liggen verspreid nabij een sasje dat water afvoert naar de Duinkerkevaart. Ook verder op de Bergenvaart in de richting van Houtem werden reeds dode karpers waargenomen. In de omgeving werden onderhoudswerken aan enkele grachten uitgevoerd, maar of dat iets te maken heeft met de sterfte van de vissen is niet zeker.

De milieudienst van Veurne heeft VMM en Waterweg geïnformeerd over de sterfte. (JT)

The post Dode karpers in Bergenvaart in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Charlotte Sieben van slag nu Peter niet de papa van Louise blijkt in ‘Familie’: “Mama Trudy mag uitleg komen geven”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »