Boomkwekerij Willaert uit Roeselare kleurt Parijs tijdens Olympische Spelen met maar liefst 50.000 struiken en planten

Voor Boomkwekerij Willaert uit Roeselare wordt het een heel bijzonder jaar. Het bedrijf viert zijn zestigste verjaardag én kijkt met veel belangstelling uit naar de Olympische Spelen. Willaert mocht maar liefst 3.090 struiken en 47.260 vaste planten leveren voor het grootste sportevenement ter wereld. “Alle projecten in Parijs zijn ontworpen met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Op die manier geven we deze zomer, maar ook in de toekomst extra kleur aan de Franse hoofdstad”, aldus Rudy Vannevel.

2024 is een speciaal jaar voor groenbedrijf Willaert. Het bedrijf langs de Hazegoedweg bestaat zestig jaar en viert die verjaardag onder andere met de deelname aan de Openbedrijvendag op 6 oktober. “Exact tien jaar geleden zetten we ook al eens de deuren open. Toen kregen we enkele duizenden bezoekers over de vloer”, aldus Rudy Vannevel. De voorbereidingen op die opendeurdag zullen serieus wat werk met zich meebrengen, maar dat is men bij Willaert gewoon. De voorbije jaren was het voor de medewerkers van het groenbedrijf extra druk. “En daar hadden de Olympische Spelen van deze zomer ook mee te maken. In aanloop naar de bouw van onder andere het Olympisch dorp mochten we maar liefst 3.090 struiken en 47.260 vaste, kleurrijke planten leveren.”

Disneyland Parijs

De voorbije jaren groeide Frankrijk uit tot een belangrijke markt voor het Roeselaarse bedrijf. Willaert leverde onder andere tal van bomen en planten voor Franse kasteeldomeinen, maar ook heel wat groen in bijvoorbeeld Disneyland Parijs komt uit Roeselare. “Dat hebben we te danken aan Hendrik Vandorpe. Hendrik is al 30 jaar verbonden aan ons bedrijf en leidt ons verkoopteam in Frankrijk. Het is een hele eer dat we nu ook mogen meehelpen aan diverse projecten rond de Olympische Spelen. Alle projecten zijn zo ontworpen met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Na afloop van de Olympische en Paralympische Spelen geven we met ons bedrijf dus ook nog in de toekomst extra kleur aan de Franse hoofdstad.”

Paardensport en wielrennen

Momenteel heeft het gezin Vannevel nog geen plannen om de Olympische Spelen bij te wonen. “Ons dochter Mathilde houdt van de paardensport, ik ben meer een wielerfanaat. Bij het bekijken van de Olympische wegrit op televisie zal ik toch wel extra kijken naar de omgeving van het parcours. De kans is groot dat er daar verschillende planten te zien zijn die van hier komen.”

Opvolging is verzekerd

Het bedrijf Willaert werd in 1964 opgestart langs de Zilverbergstraat. Noël Willaert en zijn vrouw Maria richtten er een bescheiden groentenkwekerij op. Snel daarna begonnen ze met het kweken van planten. Onder leiding van dochter Els en Rudy Vannevel groeide het bedrijf uit tot een vooraanstaande groothandel in bomen en planten. In 1989 verhuisde Willaert naar de Hazegoedweg. “Groen zit momenteel heel erg in de lift. We merken dat er in verschillende steden en gemeenten wordt geïnvesteerd in groen. Dat zit dus goed. Ook onze opvolging is verzekerd. Wij hebben drie kinderen en ook zij tonen interesse in onze zaak.”

The post Boomkwekerij Willaert uit Roeselare kleurt Parijs tijdens Olympische Spelen met maar liefst 50.000 struiken en planten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »