Acid veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en 800 euro boete, Youtuber reageert aangeslagen: “Money always wins”

Nathan Vandergunst (24), beter bekend onder zijn Youtube-alias Acid, is donderdag door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld voor belaging. Hij kreeg drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete opgelegd en moet ook nog een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro betalen.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »