Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen

Naast een geldboete van 800 euro en drie maanden celstraf met uitstel, moet Acid (24) ook een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro op tafel leggen. Enkele fans van de Blankenbergse Youtuber hebben meerdere crowdfundingacties opgestart om het bedrag bij elkaar te krijgen.

Steun Acid, Acid steunen boete Reuzegom, Acid ondersteunen bij schadevergoeding, Steun ACID… De crowdfundinginitiatieven om Youtuber Acid financieel te ondersteunen na zijn veroordeling, schieten als paddenstoelen uit de grond.

Net na de uitspraak reageerde Nathan Vandergunst terneergeslagen en was ook duidelijk te merken dat de geldboete van 20.000 euro stevig was binnengekomen. Dat bedrag geldt als de voorlopige schadevergoeding die de rechter toekende aan het restaurant van de ouders van een ex-Reuzegommer die in de video van Acid exposed werd.

Alleen was het bewuste lid niet betrokken bij de fatale doop waarbij Sandia Dia het leven liet. Dit bedrag kan ook nog oplopen, aangezien een accountant de totale schade zal becijferen.

Donaties lopen vlot binnen

De kans lijkt echter groot dat Vandergunst de boete niet uit eigen zak zal moeten betalen. Fans van het internetfenomeen hebben op het platform Steunactie.be een elftal initiatieven in het leven geroepen om het bedrag bij elkaar te harken. De meeste daarvan zijn al enkele maanden actief, maar sinds de uitspraak lopen de donaties vlot binnen.

The post Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kevin De Bruyne zal ook in november niet aansluiten bij de Rode Duivels: “Om voor zijn lichaam te kunnen zorgen”

Zoals al geweten was: door een blessure géén Kevin De Bruyne (33) bij de selectie van de Rode Duivels voor het komende Nations League-tweeluik. Maar ook in november zal de aanvoerder er al zeker niet bij zijn, ongeacht zijn fitheid. Dat kwam hij overeen met bondscoach Domenico Tedesco. “Maar wanneer het écht telt – het WK en de kwalificaties -,

Lees meer »

Pogacar stevent solo af op eerste zege in regenboogtrui, rijdt Evenepoel naar podiumplaats?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Man kraakt peperdure fles champagne om rond te spuiten op Oktoberfest, maar “decadent gedrag” krijgt veel kritiek

Niet alleen het bier vloeit rijkelijk op Oktoberfest in München, er worden ook liters wijn en champagne geschonken. Maar niet alle drank wordt opgedronken, blijkt uit bovenstaande video. Daarin kraakt een man een vijftienliterfles Veuve Clicquot van zo’n 5.500 euro om op de aanwezigen van Kufflers Weinzelt (wijntent, red.) te spuiten. De beelden circuleren nu op sociale media, maar het

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »