Vijf vragen aan Edward Planckaert (Alpecin-Deceuninck): “Is een thuiskoers voor mij”

Dit weekend begint het klassieke voorjaar met op zondag Kuurne-Brussel-Kuurne. We blikken vooruit met Edward Planckaert (29) van Alpecin-Deceuninck. Planckaert woont in Moen en zal op het parcours amper 2 km van zijn huis verwijderd zijn.

“Ik kan terugblikken op een heel goeie winter waar ik heel wat kilometers kon trainen. De Ster van Bessèges en de Ronde van Algarve dienden om op te bouwen naar de voorjaarswedstrijden. Ik zit op schema.”

2. Wat verwacht je van het voorjaar?

“Ik werk slechts drie koersen in België af. Kuurne-Brussel-Kuurne, GP Le Samyn en de Scheldeprijs. In Kuurne zal ik volop rijden voor onze kopman Jasper Philipsen. Alles staat dus in functie van de ploeg. Over de landsgrens neem ik deel aan Parijs-Nice, Catalonië, dan volgt een hoogtestage vooraleer ik de Giro rijd.”

3. De start van KBK is niet meer in Kuurne maar voor het eerst op de Grote Markt in Kortrijk. Wat vind je daar van?

“Voor ons wielrenners maakt het niet zoveel uit als we nu 5 kilometer verder moeten starten. Het is wel jammer dat deze traditie verdwijnt. Geld zal nu eenmaal mee een rol spelen.”

4. Neem je dit jaar deel aan grote rondes?

“De Giro en de Vuelta staan op dit lijstje. Daar zal ik vooral deel uitmaken van de lead-out, de sprinttrein voor onze sprinters.”

5. Is het nog altijd speciaal dat KBK door jouw streek passeert?

“Ze komen tot op 2 kilometer van mijn woonplaats in Moen. Het is dus een thuiskoers voor mij.”

“Maar de supporters en het thuisfront zullen waarschijnlijk toch liever aan de start en finish postvatten.”

The post Vijf vragen aan Edward Planckaert (Alpecin-Deceuninck): “Is een thuiskoers voor mij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »