Tweedejaarsbelofte Niels De Clerck: “Meer finales rijden”

Leuke start van het seizoen voor Niels De Clerck. De tweedejaarsbelofte nestelde zich tijdens het clubkampioenschap in Kachtem, als enige van Urbano-Vulsteke, tussen de grote blokken en reed als zevende binnen.

Met andere woorden: de negentienjarige Oeselgemnaar lijkt klaar voor Brussel-Opwijk, zondag de openingsproef van de Road Series. “Dat blijft toch nog een vraagteken”, reageert De Clerck voorzichtig. “Het zal de eerste keer zijn dat ik Brussel-Opwijk rijd. Een verkenning van het parcours zit er wellicht niet in. Ik doe een graduaat elektromechanische systemen aan Vives Kortrijk. Op maandag en dinsdag werk ik een stage af. De andere dagen van de week heb ik tot ’s middags les. Nog eens naar Brussel rijden om daar in de regen de koers te verkennen, lijkt mij niet aangewezen.”

Goed voorjaar

Vorig jaar liet de zoon van ex-renner Ward De Clerck al eens z’n talent zien. In de slotrit van het Zeeuws Beloftenweekeinde, een rittenkoers van de Road Series, bolde hij als vierde over de streep. Aan het einde van een kasseikoers.

“Over het algemeen kan ik redelijk tevreden terugblikken op mijn eerste jaar bij de beloften”, gaat De Clerck verder. “Zeker op het voorjaar, dat was goed, tot en met de maand mei. In die slotrit van het Beloftenweekeinde reed ik de finale. Ik hoop dit jaar meer finales te halen. Dat is mijn voornaamste ambitie dit seizoen.”

Wat na Brussel-Opwijk volgt, moet de ploegleiding van Urbano-Vulsteke nog vastleggen. Ofwel wordt dat voor De Clerck de Ronde van Limburg, een Nederlandse manche van de Road Series. Ofwel twee Noord-Franse koersen: Tour des Cent Communes en Grand Prix Lillers. De kalender van z’n nieuwe ploeg lijkt heel sterk op die van EFC-L&R-Van Mossel vorig jaar.

“Veranderen van ploeg was een moeilijke beslissing”, geeft De Clerck toe. “Sportdirecteur Wim Feys probeerde jongens met talent aan een contract te helpen. Wat eind vorig jaar gelukt is voor Victor Vercouillie en Floris Van Tricht. Intussen merkte ik dat ook bij Urbano-Vulsteke alles in orde is. Het was misschien toch niet slecht om eens te veranderen van ploeg. Ook al reed ik sinds de nieuwelingen bij Gaverzicht”, besluit Niels. (HF)

The post Tweedejaarsbelofte Niels De Clerck: “Meer finales rijden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »