TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. De Argentijnse president Javier Milei betoog recent juist dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 21 februari terug. 

Meer krantenkoppen in België

Shooting Bambi speelt op grootste punkfestival van Europa: “Optreden op Punk Rock Holiday kan groep serieuze boost geven”

Punkband Shooting Bambi mag op maandag 5 augustus spelen op Punk Rock Holiday in Tolmin in Slovenië. Het is het grootste punkfestival in Europa. Zanger en gitarist van dit trio is Bruggeling Merijn De Vent.
The post Shooting Bambi speelt op grootste punkfestival van Europa: “Optreden op Punk Rock Holiday kan groep serieuze boost geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VS: ‘Onweerlegbaar bewijs’ voor verkiezingswinst oppositie Venezuela, partijleider vreest voor leven

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft donderdag bevestigd dat er ,,onweerlegbaar bewijs” is dat de oppositie in Venezuela de omstreden presidentsverkiezingen van zondag heeft gewonnen. Volgens de Amerikaan mag Edmundo González Urrutia de winst op zijn naam schrijven, en niet de huidige president Nicolás Maduro, die tot winnaar werd uitgeroepen. Oppositieleider María Corina Machado is inmiddels ondergedoken

Lees meer »

Levenslang veroordeelden mogen niet meer trouwen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zullen gedetineerden die wegens bijzonder zware moord levenslang in de gevangenis zitten niet meer kunnen trouwen. Wie in Engeland veroordeeld wordt tot een “whole life order”, en dus niet meer zal vrijkomen, mag achter de tralies in principe niet meer trouwen, noch een geregistreerde partnerschap aangaan.

Lees meer »

Pakjesbezorger rijdt achteruit over Porsche

Ze worden al niet te vet betaald, dat is geweten. Dus kunnen we maar hopen dat deze Franse pakjesbezorger een goede verzekering heeft. Bij een bruusk manoeuvre reed hij letterlijk over een Porsche waarin een Belgisch koppel zat.

Lees meer »

Boeing krijgt nieuwe CEO

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft Kelly Ortberg benoemd als nieuwe CEO. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend, in de marge van de publicatie van zijn kwartaalresultaten.

Lees meer »

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt voor het eerst alcoholvrij bier: “Het gaat om een variant van ons familiebier Ypra”

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brengt voor het eerst sinds de start in 1892 een alcoholvrij bier op de markt, daarmee inspelend op de trend bij consumenten om minder alcohol te drinken. “De nieuwe Ypra heeft een alcoholpercentage van 0,4 procent maar behoudt zijn rijke smaak”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste (60).
The post Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt

Lees meer »

Nieuwste ijsjesautomaat in Ruiselede is idee van onderneemster Jolien De Paepe uit Deinze: “Ben supertrots op mijn ijsdesserts”

Van een carrièreswitch gesproken: Jolien De Paepe (34) uit Deinze is opgeleid als ingenieur, werkte jarenlang in de chemie-sector en besliste vanaf dit jaar om voltijds zelfgemaakt hoeve-ijs te verkopen. Ondertussen heeft ze al vijf roomijsautomaten staan met ijs en ijsdesserts, waaronder de populaire automatenhal nabij de kerk in Ruiselede. “Ik ben erg met voeding bezig, volgde een koksopleiding aan

Lees meer »