Slechts bij één West-Vlaamse FUN-winkel kan deel van personeel aan de slag blijven: “Van overname is er weinig sprake”

Slechts drie van de zeven West-Vlaamse FUN-winkels zullen overgenomen worden, maar dat is geen positief nieuws voor het personeel van die winkels. Want alleen in de vestiging in Ieper mag een deel van het personeel blijven. In Veurne en Roeselare maakt FUN volledig plaats voor de winkel en het personeel van Dreamland. De vestigingen in Brugge, Torhout, Vichte en Oostende sluiten definitief de deuren.

Na weken van onduidelijkheid kwam er de afgelopen dagen meer nieuws uit de bus voor het personeel van de winkels van de speelgoedketen FUN. Halfweg januari kwam het nieuws dat het slecht ging met de speelgoedketen. Een kleine maand later werd dan officieel het faillissement aangevraagd, waarna er sprake was van een overname van 11 van de 29 winkels in Vlaanderen door speelgoedwinkels ToyChamp en Dreamland en meubelketen Jysk. En nu is er eindelijk duidelijkheid: vier van de vestigingen in onze provincie (Brugge, Torhout, Vichte en Oostende) zullen volledig sluiten.

Verhuis in plaats van overname

In Roeselare en Veurne zal er in plaats van een FUN-winkel een van Dreamland komen. “Eigenlijk gaat het om een herlocatie en zullen de huidige Dreamland winkels in Roeselare en Veurne dus gewoon verhuizen naar de vestigingen van de FUN. Dat wil zeggen dat zij ook hun personeel meeverhuizen. Zo komen de medewerkers van FUN ondanks de zogenaamde overnamen toch op straat te staan”, zegt Jörgen Meulders van ACV Puls.

“De betekenis van het woord ‘overname’ is in dit verhaal in West-Vlaanderen zéér beperkt”

Alleen in Ieper mag een deel van de huidige FUN-medewerkers blijven. “De vestiging in Ieper zal een JYSK worden, een gekende Deense meubelketen en zal een deel van het personeel mogen blijven. De betekenis van het woord ‘overname’ is in dit verhaal zeer beperkt, zeker in West-Vlaanderen. In de andere provincies zal Toychamp enkele winkels overnemen om er volledig nieuwe vestigingen voor hen van te maken. In dat geval kan het personeel van FUN daar wel aan de slag blijven in de volledig nieuwe winkels. Maar in West-Vlaanderen gebeurt dat helaas niet.”

“Natuurlijk is dat zwaar nieuws voor de werknemers, al was het wel al een tijdje bezig. Het is nu onze zaak dat we de mensen, die hun ontslag krijgen, zullen helpen met de administratie en het opmaken van de schuldvordering en dergelijke. Daarover zal er nog een overleg volgen”, besluit Meulders.

The post Slechts bij één West-Vlaamse FUN-winkel kan deel van personeel aan de slag blijven: “Van overname is er weinig sprake” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

“Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

“Politie beschermde Marius in onderzoek naar drugshandel”: geheime documenten onthullen nieuw schandaal in koningshuis

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Meteorologen kondigen ‘code rood’ af in 6 landen voor explosieve weersituatie: waar in Centraal-Europa verwacht men extreme neerslag?

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »

Zo jong, zo koppig en zo alleen

14:12 Over de inhoud is iedereen het bij CD&V eens: de Vlaamse onderhandelingsnota bevatte te weinig voor de christendemocraten. Maar of het geforceerde crisisje dinsdagavond daarvoor nodig was? Voorzitter …

Lees meer »

Wie is Laura Loomer (31), de extreemrechtse complotdenker die samen met Trump reist?

Laura Loomer vergezelde Donald Trump woensdag tijdens een herdenkingsplechtigheid van de wrede aanslagen van 9/11 in New York en zat dinsdag op zijn vliegtuig naar Philadelphia, waar het presidentiële debat plaatsvond met Kamala Harris. Daar maakte Trump geen al te beste beurt, onder meer door zijn uitspraak dat migranten in Ohio katten zouden eten. Een verzinsel dat hij bij Laura

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »