Rune Delbecque (Filou Izegem) is Speler van de Week: “Erkenning doet me deugd”

Filou HBC Izegem kon in het eerste jaar in de BeNe League, het hoogste handbalniveau, nog maar één keer winnen en verloor vaak met het kleinste verschil. Maar het heeft met Rune Delbecque wel de Speler van de Week in de rangen.

“Ik had dit absoluut niet verwacht”, opent spelverdeler Rune Delbecque (25) uit Gent. “Zeker als je in een rijtje genomineerden staat met een heleboel spelers die al heel wat bereikt hebben in de handbalwereld. Ik ben het type speler dat vooral de ploeg rond mij zo goed mogelijk probeert te doen draaien en mijn teamgenoten in een goeie positie probeert te brengen om een goal te maken. Het doet me heel veel deugd om daar op deze manier ook erkenning voor te krijgen.”

Dubbel gevoel

Rune zag zichzelf dit jaar ook grote stappen vooruit zetten. “In het begin van het seizoen heb ik te snel getwijfeld tegen vaak fysieke tegenstanders. Mede door wat blessurelast binnen het team werd ik toch verplicht om de laatste maanden meer verantwoordelijkheid te nemen en daar heb ik veel uit geleerd.”

Het eerste seizoen op het hoogste niveau geeft een dubbel gevoel. “Het is een enorm leerrijke ervaring om tegen tegenstanders van dit niveau te spelen, met een pak ervaring. Elke wedstrijd is heel sfeervol en toch iets om naar uit te kijken. Aan de andere kant blijven we soms wel achter met een wrang gevoel omdat we ondertussen al een aantal matchen met het kleinste verschil verloren.”

Completer als ploeg

“Ons scorend vermogen is wel sterk omhoog gegaan. We zijn daar ondertussen ook completer in geworden als ploeg. We hebben snelle hoekspelers die vaak uit tegenaanval scoren, opbouwers die hun verantwoordelijkheid durven nemen om vanop afstand te scoren en pivotspelers die we vlotter weten te vinden.”

Zaterdag zoekt Izegem revanche tegen Sporting Pelt. “Pelt is toch een ervaren ploeg op dit niveau en kan vaak nog dat tikkeltje meer in eigen huis. Het wordt een goeie test voor de play-offs op het einde van het seizoen.”

“In Izegem hadden we de match eigenlijk volledig zelf in handen, maar op het einde geven we het toch nog weg. We hebben daar wel getoond dat we meekunnen op dit niveau en hopen natuurlijk op revanche.”

Zaterdag 24 februari om 20.15 uur: Sporting Pelt – Filou HBC Izegem.

The post Rune Delbecque (Filou Izegem) is Speler van de Week: “Erkenning doet me deugd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »