NASA zoekt nieuwe vrijwilligers om een jaar lang (alsof) op Mars te wonen en te werken

Wie er eens voor lange tijd tussenuit wil en zich liefst ver van de wereld wil verwijderen, kan overwegen om zich kandidaat te stellen voor een Mars-simulatie van de NASA. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zoekt 4 vier vrijwilligers om een jaar lang te wonen en te werken in een nagebouwde Mars-omgeving. Zo willen ze latere bemande Mars-missies voorbereiden. Opgelet: het lijstje met vereisten voor de job is niet min. 

Meer krantenkoppen in België

“Kledij en haardracht kunnen verschil maken tussen wel of geen medaille”: waarom Nafi Thiam nog beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

Raf Van Brussel op het podium van ‘Tien om te zien’ mét stoma: “Dit mag geen taboe zijn”

“Heel spannend, optreden met een stoma.” JOE-presentator Raf Van Brussel (53) stond dinsdag op het podium van ‘Tien om te zien’ in Westende met zijn voormalige band Sunny Side Up, maar het waren vooral gezondheidsperikelen die voor zenuwen zorgden. Voor het eerst praat hij zonder schroom over leven met een stoma en de gevolgen voor zijn carrière na maandenlange afwezigheid.

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Drie Nederlandse jongeren gewond na val van balkon aan Costa Brava

Wat een leuke vakantie moest worden voor twaalf Nederlandse jongeren is geëindigd in mineur. Toen ze in hun vakantiehuisje een groepsfoto wilden maken op het balkon brak de balustrade af waardoor enkele jongens naar beneden vielen. Twee jongens raakten daarbij zwaargewond. Een derde lid van de groep belandde ook in het ziekenhuis, maar mocht het inmiddels wel verlaten.

Lees meer »

Stonehenge ontsnapt aan statuut van bedreigd werelderfgoed ondanks geplande tunnel

De prehistorische site van Stonehenge in Engeland komt niet op de lijst van bedreigd werelderfgoed te staan. Dat heeft het Werelderfgoedcomité van Unesco beslist in New Delhi. Er lag een voorstel op tafel om dat wel te doen, wegens ingrijpende infrastructuurwerken: de Britten willen naast de stenencirkel een tunnel aanleggen. Maar Groot-Brittannië krijgt van Unesco dus het voordeel van de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon (en zoveel betalen ze ervoor)

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Packraften, of hoe je de Westhoek op een nieuwe manier kan ontdekken: “Op het water beleef je de natuur anders”

Sinds kort kan je de Westhoek op een nieuwe manier ontdekken. Met een opgerolde opblaasboot op de rug trek je afwisselend op het water of op het land door prachtige landschappen. “Je beleeft door te packraften de natuur helemaal anders vanop het water, omdat je er echt tussen zit”, vertelt initiatiefnemer Mathias Michielsen.
The post Packraften, of hoe je

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »

Dementiebeurs in Diksmuide lokt heel wat geïnteresseerden

In Ten Patershove werd er een dementiebeurs georganiseerd. Deze beurs stond open voor iedereen die op de een of andere manier met dementie te maken heeft zoals mantelzorgers, mensen die iemand van dichtbij kennen die aan dementie lijdt, maar ook voor mensen die meer willen weten over dementie.
The post Dementiebeurs in Diksmuide lokt heel wat geïnteresseerden appeared first

Lees meer »