Michael haalt alles uit de kast: Koko Diamond wil op podium Miss Travestie België staan

Michael Moerkerke (38) alias Koko Diamond is een van de vijf kandidaten die op zaterdag 24 februari alles uit de kast halen om in Oudenaarde Miss Travestie België 2024 te worden. “Naaldhakken in maat 43 vinden is niet altijd eenvoudig.”

Toen de hele wereld worstelde met de gevolgen van de coronapandemie, gingen voor Michael deuren naar een nieuw perspectief in zijn leven open. “Alles lag toen stil, en ik had heel veel tijd om na te denken over het leven”, vertelt Michael. “Samen met mijn partner Nicolas Lambier, met wie ik tien jaar geleden in het huwelijksbootje ben gestapt, bedachten we hoe we voor lichtpuntjes in het leven konden zorgen in die trieste periode. Zo kwamen we op het idee om livestream dragqueenshows op Facebook te geven. Nicolas was – als Sparkling Majesty – de oprichtster van The House of Majesty, een groepje showqueens dat optredens organiseert.”

Openbaring

“Zelf had ik daarmee geen ervaring, want ik stak enkel achter de schermen een handje toe, om Nicolas te kleden. Toen mijn alter ego Koko Diamond werd geboren, was dat een openbaring voor mezelf. Ons eerste live optreden na corona, in Tienen, was fantastisch. Nu heeft Nicolas mij de fakkel van Leading Lady van The House of Majesty doorgegeven.”

“Koko Diamond is een lieve showqueen, met de nodige pluimen, glamour en glitter, en een hoog divagehalte”, zegt Nicolas. “En The House of Majesty is een (h)echte familie: we steunen Koko keihard in haar avontuur.”

Michael: “Heel wat showqueencollega’s haten het woord ‘travestie’ en associëren het met nylonkousen, pruiken, mannen die thuis stiekem een rokje van hun vrouw aantrekken … Wij maken daar geen probleem van, wij zien onszelf als ‘old school’-travesties.”

Geen transgenders

“Eigenlijk is het wel een beetje grappig dat ik nu meedoe aan Miss Travestie België. Ik was altijd diegene die ertegen was en riep dat we daar niet moesten aan meedoen, omdat het zoveel geld kost. Maar toen ze me vorig jaar vroegen om mee te doen, heb ik impulsief ja gezegd. Ik ben nu twee jaar bezig als showqueen, en dit wordt mijn eerste deelname aan een missverkiezing.”

“Voor deze verkiezing mocht iedereen zich inschrijven, behalve transgenders. Ik hoop echt in de top drie te eindigen, want ik ben best wel competitief ingesteld. Ik kijk ernaar uit, want de crème de la crème uit het showqueenmilieu komt samen, in een grote zaal van Salons Mantovani in Oudenaarde. De jury bestaat uit zeventien professionals, onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.”

Weegschaal

De voorbereiding is niet te onderschatten. “De wedstrijd bestaat uit verschillende rondes”, legt Michael uit. “Eerst is er een defilé in gala-outfit. Dan volgt een presentatieronde, waarin je jezelf voorstelt. De derde ronde is een vrije act, waarbij ik op het podium sta met acht dansers. De volgende ronde is een badpakkendefilé in Victoria’s Secret-stijl, waarbij je de illusie moet wekken dat je alles goed kunt wegstoppen! Dat was een serieuze uitdaging voor mij, want ik ben nu eenmaal niet van de magerste. Daarna volgt een tweede opgelegde act, met je horoscoop als thema. Ik ben een weegschaal, en dat moet je dan in de verf zetten via je kostuum, je pruik of de muziek … Tot slot brengen we een tweede vrije act. We hebben al een heel parcours afgelegd, met repetities in Diepenbeek bij Hasselt, en ik heb een hele reeks nieuwe kostuums, pruiken, juwelen en schoenen laten ontwerpen. In het begin stapte ik nogal houterig op hoge hakken, maar dat went snel. Alleen is het niet evident om stiletto’s in maat 43 of laarzen in maat 45 te vinden … Nicolas zorgt zoals altijd voor mijn make-up, en dat neemt al snel een uur in beslag.”

Volle agenda

De showqueentrein voor The House of Majesty gaat hard. Hun agenda is stevig volgeboekt, met optredens in woonzorgcentra, tavernes, op privéfeesten, een hele zomer in Nederlandse vakantieparken, en in het najaar een begeleide busreis naar Lloret de Mar. “Ons jaar start met onze nieuwe productie in De Witte Burg in Oostduinkerke, waarmee we dan de rest van het jaar rondtoeren. Ik vind het zo fijn dat we mensen kunnen laten genieten. Dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen.”

Info: [email protected]

The post Michael haalt alles uit de kast: Koko Diamond wil op podium Miss Travestie België staan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »

KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke

Luc Vanrenterghem en Christina Delmotte vierden hun gouden bruiloft. Het koppel werd samen met hun kinderen, kleinkinderen en familieleden in het kasteel Ter Borcht ontvangen voor de officiële receptie.
The post KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

“Een echte kapitein verlaat zijn schip niet”: Jaron Dewitte (25) staat al 7 jaar aan het roer van Schippersweekend

Jaron Dewitte (25) werd op zijn achttiende vrij vroeg – vrijwillig weliswaar – gebombardeerd tot de voorzitter van vzw Schippersweekend. Hij eet, slaapt en leeft een jaar lang voor het driedaagse Lauwse festival en denkt nog niet aan stoppen. “Volgend jaar hebben we onze veertigste editie. Een echte kapitein zal zijn schip toch niet verlaten nét voor zo’n mooie editie?”<br

Lees meer »