Man riskeert vier jaar cel nadat hij ex bedreigt met mes en vastbindt: “Hallucinante feiten, erger dan in een film”

Een 39-jarige man drong het huis van zijn ex binnen met een mes en bond haar vast met snelbinders en een touw. De man beweert dat hij enkel wou praten, maar riskeert vier jaar cel voor verkrachting. Het slachtoffer kon haar ex overtuigen om haar los te maken en zou volgens de beklaagde vervolgens zelf aangedrongen hebben op seks. “Het was fout om daaraan toe te geven”, zei de man.

De relatie tussen C.B. en zijn vriendin uit Wielsbeke liep in de zomer van 2023 op de klippen. De man kon de breuk echter niet verwerken en begon zijn ex te bestoken met berichten op sociale media. “Er zitten 46 bladzijden aan screenshots in het dossier”, zei de advocaat van het slachtoffer. “Mijn cliënte was doodsbang voor hem en vroeg zich steeds af wat de volgende stap zou zijn. Hij had ook al haar auto beschadigd.”

Het dieptepunt kwam in de nacht van 27 op 28 juli. “Hallucinante feiten, erger dan in een film”, beschreef de procureur. C.B. trok naar het huis van zijn ex met een mes, snelbinders, een stuk touw en een handdoek. Hij drong via de buren de tuin binnen en verschool zich tot de vrouw de deur opende om haar hond buiten te laten. Toen sprong hij tevoorschijn, bedreigde haar met het mes en dwong haar om de handdoek in haar mond te proppen. Hij nam zijn ex mee naar boven en bond haar vast.

Seks

De vrouw slaagde er echter in om de situatie te ontmijnen en overtuigde de man om haar los te maken zodat ze hem een knuffel kon geven. Volgens de advocaat van B. was dat de breuklijn in de feiten. De man erkent dat hij de vrouw belaagde en bedreigde, maar houdt vol dat de seks met toestemming was. “Ze kon mijn cliënt kalmeren en ze hebben nog anderhalf uur een goed gesprek gehad.”

Volgens B. kwam seks ter sprake toen hij wou vertrekken. “Ze vroeg of ik ‘goesting’ had voor nog een keer”, zei B. zelf. “Ze ging zelf al naar de slaapkamer en deed haar kleren uit. Het was fout om daaraan toe te geven. Ik was er gewoon om te praten.”

De rechter spreekt zich uit over de feiten op 5 maart.

The post Man riskeert vier jaar cel nadat hij ex bedreigt met mes en vastbindt: “Hallucinante feiten, erger dan in een film” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een stalker, een stevige rechter en een positieve dopingtest: wie is de bokskampioene die haar titels op spel zet tegen Delfine Persoon?

Delfine Persoon maakt zich geen illusies. Om titelverdedigster Alycia Baumgardner vrijdagnacht in Atlanta te verslaan, heeft ze een knockout nodig. Niet vanzelfsprekend tegen een bokser met als bijnaam ‘The Bomb’ die met één rake rechtse Shaquille O’Neal dubbel deed plooien. Wie is nu eigenlijk de undisputed champion die tegen Persoon al haar titels op het spel zet?

Lees meer »

De Stem van Mieke Schauvliege: “Er wordt nu gigantisch beboet, maar trajectcontroles alleen zijn niet de oplossing

Binnen twee weken is het zover: de verkiezingen in uw gemeente. In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Mieke Schauvliege, parlementslid en fractieleider voor Groen, en gemeenteraadslid in Aalter, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s.

Lees meer »

“De paus moet kritische vragen krijgen”

Langs de straten van Leuven, waardoor de paus zal lopen of rijden tijdens zijn bezoek, hangen affiches. Die werden woensdagavond aan de buurt­bewoners uitgedeeld. Ze moeten duidelijk maken dat Leuven een “bonte en open” stad is, zegt organisatrice Ingrid Pelssers, voorzitter van Unique Regenbooghuis Vlaams-Brabant.

Lees meer »

KG Witte Beer kent succesvol tennis-, padel- en petanquetornooi

De basis van het grootse evenement in KG Witte Beer in Sint-Kruis ligt in het tennis bij het Villa Maria-dubbeltornooi dat over twee weken werd verspreid. Er namen ongeveer 310 dubbelteams aan deel.
The post KG Witte Beer kent succesvol tennis-, padel- en petanquetornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beelden tonen paniek in Lesse na onverwachte “enorme waterstroom”: honderden kajakkers, onder wie 400 tieners uit Sint-Truiden en Poperinge, in moeilijkheden

Honderden kajakkers, voornamelijk jongeren, zijn donderdag in grote problemen gekomen bij het afvaren van de Lesse met kajaks. Zeven jongeren werden in het ziekenhuis opgenomen wegens onderkoeling of paniekaanvallen, meldt de hulpverleningszone Dinaphi. Niemand verkeert in levensgevaar en er zijn geen vermisten. De kajakkers waren voornamelijk schoolkinderen, onder wie 400 tieners uit scholen in Sint-Truiden en Poperinge. Ze kregen te

Lees meer »

Nieuwe details over Vlaams regeerakkoord: geen strenger hoofddoekenverbod, praktijktesten op de werkvloer en provincies blijven (voorlopig) bestaan

N-VA, Vooruit en CD&V zijn het – 111 dagen na de verkiezingen – eens geworden over een regeerakkoord. Dat laat formateur Matthias Diependaele (N-VA) weten. De onderhandelaars kwamen vrijdag om 13 uur weer samen en hadden uiteindelijk tot 5 uur ‘s ochtends nodig om het eens te worden over de laatste knelpunten. De verdeling van de bevoegdheden is voor later

Lees meer »

Prinses Delphine maakt reclame voor make-upmerk, maar mag dat wel? “Ze maakt het zichzelf moeilijk”

Wie dezer dagen door Instagram scrolt, komt daar mogelijks prinses Delphine (56) tegen. Als een soort royal influencer prijst ze daar het Belgische make-upmerk Couleurs de Noir aan, en heeft ze eveneens een samenwerking lopen met Mayerline. Officieel doet Delphine daarmee niets verkeerd, al roepen haar keuzes toch vragen op. “Haar gedrag staat haaks op de terughoudendheid die men van

Lees meer »

Kompany voor de kraker tegen Leverkusen: “Bayern is altijd de favoriet”

Duel om van te smullen in de Bundesliga. Recordkampioen en leider Bayern München ontvangt zaterdagavond (18u30) uittredend kampioen en nummer twee Bayer Leverkusen. Vele ogen zijn daarbij gericht op Vincent Kompany, die na een uitstekende start met 12 op 12 voor een eerste échte krachtmeting staat. De Duitse media zitten er kort op, en ook de fans zijn enthousiast: twee

Lees meer »

Angulo waant zich Neymar, Van Bommel zweept de Bosuil op en blunderende doelmannen: alle highlights van speeldag 9

Hét moment van deze speeldag in de Jupiler Pro League: uiteraard de stopgezette derby tussen Antwerp en Beerschot. Een nieuw dieptepunt voor de Ratten, maar bij de Great Old kon de pret niet op. Ex-trainer Mark van Bommel, die interesse geniet van Anderlecht, zweepte de Bosuil zelfs even op. Paars-wit van zijn kant kon opnieuw niet winnen, maar Angulo en

Lees meer »