Liliane wordt op haar 21ste verjaardag 84 jaar

Volgende week donderdag, op de extra dag van een schrikkeljaar, mag Liliane Delsoir officieel voor de 21ste maal haar verjaardag vieren. Haar man Geert Mille heeft een verjaardagskaart klaar op zijn computer en het koppel maakt er bij elke verjaardag iets creatiefs van met versiering in z’n woonkamer.

De tekst op de kaart wordt: 84, mooie jaren van geluk. Met deze felicitaties kan jouw verjaardag niet meer stuk. Liliane is de oudste Deerlijkse die op de schrikkeldag geboren werd. Zij woont op het Vredeplein in Sint-Lodewijk.

“Ik werd in Vichte geboren als vierde in een gezin van negen kinderen. Toen ik tien was, verhuisde ons gezin naar de Olekenbosstraat in Deerlijk. De meisjes liepen verder school in Vichte en de jongens gingen naar de school op de Belgiek in Deerlijk”, aldus Liliane, die op haar 14de ging werken in Vichtse textielfabrieken. Zij huwde in 1960 met Jozef Demeyer, woonde eerst in de Fabriekstraat en daarna in de Zalmstraat in Deerlijk waar haar man Jozef Demeyer als zelfstandig dagwerker door het leven ging. Hij overleed op 54-jarige leeftijd en toen woonde het koppel pas op het Vredeplein. Sinds een kwarteeuw zijn Geert Mille en Liliane een koppel.

De bijzondere verjaardag op 29 februari werd buiten de schrikkeljaren een dag vroeger gevierd. “Ik kreeg elk jaar bloemen. Er was ooit iets bijzonders toen op mijn 36ste de bloemist verschillende keren langskwam. Telkens met rozen en in verschillende hoeveelheden. Hij zei dat ik ze goed moest tellen. Die 36 rozen waren niet moeilijk en de andere tuilen verwezen telkens naar de leeftijd van een familielid.”

Liliane en Geert weten hun dagen goed te vullen. Geert kookt elke dag en Liliane staat ondermeer in voor het onderhoud van de tuin. Samen gaan zij graag wandelen en ook een etentje staat regelmatig op hun programma.

Sinds enkele maanden zorgt hondje ‘Lady’ mee voor de ambiance in huis. Op het kaartje voor de 29ste februari staat voor het eerst ook een fotootje van hun hondje. “Met zijn trotse blik lijkt hij mee te genieten van de 84 lentes of is het de 21 lentes?”, besluit Liliane. (MVD)

The post Liliane wordt op haar 21ste verjaardag 84 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

10 topwandelingen in Nationaal Park Hoge Kempen krijgen Europees keurmerk ‘Leading Quality Trail’

10 dagwandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen krijgen begin oktober het Europese kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – best of Europe’. Het is de European Ramblers Association die de wandelingen beoordeelt. Die organisatie heeft eerder ook al de National Park Trail, een langeafstandswandeling van 110 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen, het Europees keurmerk gegeven.

Lees meer »

“Hoe kan het dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”: ook tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag Lotte Vermeir

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

“We willen vaste waarde worden in de linkerkolom”: Basket Blankenberge opent competitie in De Sportdoze

Het zal raar aanvoelen, geen basketbal meer in d’Hoogploate in Blankenberge, maar in De Sportdoze. Voor One-coach Pieter De Rycker primeert echter het sportieve. Na het seizoen van de omschakeling naar de jeugd volgt nu het seizoen van de bevestiging. Starten doen ze meteen met een derby: promovendus Avanti Brugge Two komt op bezoek.
The post “We willen vaste

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Zonder deze spullen stappen wij niet op”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk

Veel supporters genoten tijdens de fandag van de enige oefenmatch die Filou Oostende deze zomer in eigen huis baskette. Een onvolledig team blies met een stevige dertiger de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch van het terrein.
The post Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Jani Kazaltzis treurt nog elke dag om overleden hondje Qozmo: “We zullen nooit weten wat er net gebeurd is, dat maakt het moeilijk”

Als presentator van ‘Fboy Island’ op Streamz en met het realityprogramma ‘Jani en James doen het zelf’ op Play4 belooft het opnieuw een bruisend nieuw tv-seizoen te worden voor Jani Kazaltzis. Veel werk voor de man, maar wel een welgekomen afleiding, want privé kreeg hij deze zomer een groot verlies te verwerken. Met name Qozmo, zijn trouwe viervoeter en ook

Lees meer »