Kopecky verlengt tot eind 2028 bij SD Worx-Protime: “Dit vertrouwen vind ik nergens anders”

Lotte Kopecky (28) blijft Team SD Worx-Protime trouw. De wereldkampioene verlengde haar aflopende contract tot eind 2028. “Het is logisch om hier verder te gaan.” 

Meer krantenkoppen in België

41-jarige veelpleger krijgt 20 maanden cel voor waslijst aan feiten

Een 41-jarige man uit De Panne die jarenlang voor overlast zorgde in de Westkust heeft nu 20 maanden effectieve celstraf gekregen voor een waslijst aan feiten. Zo pleegde hij meerdere diefstallen waarbij hij GSM’s en vleeswaren in winkels stal, haalde ook geld af met die GSM’s en deelde zelfs iemand vier steekwonden uit met een mes.
The post 41-jarige

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

“Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit op De Munt

Er bestaan mensen die in de wieg gelegd zijn om ‘commerce te doen’. En als ze dan nog eens rasechte Roeselarenaars zijn, dan hebben ze nog een bijkomend voordeel. Een van die mensen is Julie Defryn, vierde generatie van een familie van rasechte commerçanten.
The post “Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit

Lees meer »

Eerstejaars Onze-Lieve-Vrouwecollege houden startdag om elkaar beter te leren kennen

Om de kennismaking met nieuwe klasgenoten en de school vlot te laten verlopen, hebben 166 eerstejaars van het Onze-Lieve-Vrouwecollege deelgenomen aan een startdag. Na een afwisselend programma om elkaar beter te leren kennen, was er als apotheose een groot spel rond samenwerken. “Leerlingen van het team Meter Peter van het vijfde jaar hielpen mee en
The post Eerstejaars Onze-Lieve-Vrouwecollege

Lees meer »

Moeten we vrezen voor een nóg grotere oorlog na aanval met ontploffende biepers in Libanon? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf legt uit

Zeker 12 doden en bijna 3.000 gewonden: dat is de voorlopige balans na de gelijktijdige ontploffing van duizenden biepers van militie Hezbollah in Libanon gisteren. Hoewel de operatie nog niet werd opgeëist, wordt naar Israël gewezen als verantwoordelijke. Kan het dat Israël er inderdaad achter zit? Is dit een zware klap voor Hezbollah? En moeten we ons nu schrap zetten

Lees meer »

“Ze bedoelt het goed, maar dit kan schadelijk zijn”: legt prinses Charlène van Monaco haar kinderen te veel druk op?

Heeft prinses Charlène (46) te hoge verwachtingen van haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (beiden 9)? Nu de zwemlerares van de kinderen naar buiten kwam met onthullingen, ligt haar harde opvoedingsstijl onder de loep. “Dit kan schadelijk zijn voor de kinderen”, waarschuwt een psychologe, die ook uitlegt welke gevolgen dit kan hebben. Ze geeft de vrouw van prins Albert

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

De Amerikaanse centrale bank verlaagt rente voor het eerst sinds 2020

De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2020 verlaagd. Met de lagere leenkosten wil de Fed de grootste economie ter wereld ondersteunen, nu de strijd tegen de inflatie lijkt te zijn gestreden. Het rentetarief is verlaagd met een half procentpunt naar een niveau van tussen de 4,75 en 5 procent.

Lees meer »