Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele nemen twee Delhaizes in Kortrijk over

Alle winkels van Delhaize hebben ondernemers gevonden voor haar zelfstandige overnames, waaronder de twee Kortrijkse vestigingen. Delhaize Sint-Rochus en Noord komen in eigen beheer van Jeroen Demeersseman (35) en Shalane Vandemaele (35). “We willen een winkel zijn voor de Kortrijkzaan, met meer lokale producten in het gamma.”

Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele zijn al 18 jaar samen, meer dan een jaar getrouwd en hebben twee dochters: Anna-Lou (8) en Marie-Julie (6). Jeroen is een voormalig medewerker van Delhaize. Na zijn studies ging hij aan de slag als directeur voor Oostende en werd vervolgens district manager voor West-Vlaanderen en Antwerpen. “Toen de zelfstandige overnames werden aangekondigd, hebben we snel beslist om onze kandidatuur op te geven. We geloven in het project en wonen slechts op 600 meter van Delhaize Noord. We kennen dus al veel van onze toekomstige klanten. Het was de ideale opportuniteit.”

“We geloven in het project en wonen slechts op 600 meter van Delhaize Noord. We kennen dus al veel van onze toekomstige klanten”

Shalane werkte 14 jaar als opvoedster bij De Lovie in Poperinge. “Het is totaal iets anders, maar op mijn 35ste wou ik sowieso iets nieuws doen op zelfstandige basis. Ik speelde even met het idee een kleinschalig koffiehuisje te openen, maar het is leuk dat we deze overname samen kunnen doen. Intussen ben ik al volop online cursussen aan het volgen om me bij te scholen in retail.”

Vooral het lokale verhaal spreekt het koppel aan. “Als eigenaars van twee winkels sta je veel dichter bij je medewerkers en klanten én zie je veel sneller resultaat en impact van de acties die je onderneemt. Op een ander niveau willen we ook meer lokale handelaars op de kar trekken en hen de stap laten zetten naar retail. We hebben 10.000 klanten per week per winkel. Voor hen is dit eveneens een ongelooflijke opportuniteit om kenbaar te worden binnen Kortrijk”, vertelt Jeroen. “We gaan met Sint-Rochus en Noord verder met de huidige succesformule, aangevuld met een groter lokaal assortiment”, vult Shalane aan.

The post Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele nemen twee Delhaizes in Kortrijk over is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »