Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO

Het BZIO heeft een bouwvergunning voor een opfrissing van het IMBO-gebouw op de Zeedijk. Er komt een stadstuin en de ingang verhuist naar de Duinenstraat. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd. De werken starten nog dit jaar.

Het revalidatieziekenhuis BZIO (Bundeling Zorginitiatieven Oostende) op de Zeedijk in Mariakerke zet de jongste tijd een tandje bij : de voorbije maanden kwamen er consultaties in de plastische heelkunde en gespecialiseerde pediatrie bij. Eerder werden ook al volledige verdiepingen vernieuwd zodat ‘de IMBO’ een modern (revalidatie)ziekenhuis is. “Er is echter nood aan extra therapieruimtes”, zo duidt directeur Nick Marlein. Het BZIO maakt daarvan gebruik om de buitenzijde een totale renovatie te geven.

Zo zal het vernieuwde ziekenhuis eruit zien. © GF

De hoofdingang (nu nog aan de Zeedijk) wordt verplaatst naar de achterzijde (Duinenstraat). “Daarmee willen we de patiëntveiligheid en toegankelijkheid verhogen. Er komt een afgescheiden personeels- en logistieke ingang, eveneens achteraan. Daarnaast zullen we de therapiezalen concentreren op één verdieping. We bouwen een nieuwe cafetaria en polyvalente ruimte. De voorgevel wordt vernieuwd en er komen zonneterrassen”, luidt het. De IMBO krijgt ook een groen cachet : geveltuinen tot bovenaan en het regenwater wordt opgevangen voor het sanitair. Op twee verdiepingen komen dan weer nieuwe warmtepompen en ventilatie.

Nieuwe naam

Voor 2024 pakt het revalidatieziekenhuis nog uit met een nieuwe naam. Nick Marlein: “Het BZIO, verwijst naar het Belgisch Zee Instituut voor Orthopedie maar is nu de afkorting van Bundeling Zorg Initiatieven Oostende. Veel mensen kennen ons ook als IMBO. Die namen worden door elkaar gebruikt. Er is nood aan een nieuwe naam die we dit najaar eerst aan ons personeel zullen voorstellen.” De timing voor de werken staat vast: “De huidige ingang en parking worden deels omgevormd tot een moderne stadstuin voor buurtbewoners. Die werden ook door ons betrokken. Voor deze werken investeren we zelf 10 miljoen euro, aangevuld met flink wat subsidies. De werken starten eind 2024 en zullen twee jaar duren.”

The post Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »