Er schuilt licht in de duisternis van Whispering Sons

14:32 Hoog tijd om mezelf te zijn, en niet meer wie ik wilde zijn, zingt Fenne Kuppens op ‘The Great Calm’. Op het nieuwe, zelfgeproduceerde album laat Whispering Sons horen meer in zijn mars te hebben dan … 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks motregen zetten Green Onions Grote Markt in vuur en vlam

Zaterdagavond vanaf 20.30 uur ging het gratis optreden van de populaire rockcoverband Green Onions door op de Grote Markt. Zoals verwacht bracht de medleyband iedereen aan het dansen. De onuitputtelijke energie van zanger Marino Dendooven en de muzikanten was aanstekelijk en leverde de band een eensgezinde ‘we want more’ op van het publiek.
The post Ondanks motregen zetten Green

Lees meer »

Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden

Het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden. Zo onderstreept Musea Brugge dat echt iedereen zich welkom moet voelen. In de mate van het mogelijke, want in historische gebouwen doe je niet wat je wilt.
The post Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Ambulancierskoppel ‘Poepie’ en ‘Muis’: “Toen die school instortte, reden we net niet samen en ik dacht: ‘Help, waar ís hij nu?’”

Ze noemen elkaar ‘Poepie’ en ‘Muis’ en zo kent ook het hele ambulancierswereldje hen. Silke (29) en Julian (30) werden op de dienst spoedgevallen weerloos getroffen door een coup de foudre, trouwden én rijden elke dag samen uit met de ambulance. “Onderweg is hij meestal de chef.” “Maar thuis is zij dat, no worries.”

Lees meer »

Lijst verzoent ervaring met jong talent: N-VA + Trots stelt 17 kandidaten voor

N-VA + Trots trekt met 17 kandidaten naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gudrun Debrabandere trekt de lijst, huidig schepen Bernard Fonteyne staat op plek twee, Francis Bonte van Trots op Lendlee op vier en Marnic Vandenbroucke duwt de lijst op vraag van de leden. “Onze lijst is een mix van ervaren, jonge, minder jonge en gepensioneerde kandidaten én acht vrouwen”, zegt

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »