Er komen 19 nieuwe groene speelplaatsen in onze provincie: ook bij jou in de buurt?

De Vlaamse overheid maakt na een oproep Natuur in je school meer dan 2,5 miljoen euro vrij om 19 West-Vlaamse speelplaatsen te ontharden en vergroenen. “Deze speelplaatsen zijn een win-win, goed voor het welzijn van leerlingen en voor de waterbuffering”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

In onze provincie gaat telkens 200.000 euro naar twee Tieltse scholen waar men een speelplaats aanpast voor de campusschool en een ruimte voor beweging en buiteneducatie voorziet. Ook in Zonnebeke wordt een volledig verharde speelplaats omgebouwd tot een groene speelomgeving met verschillende plekken en sferen. Er is steun voor gelijkaardige projecten in Avelgem, Brugge, Markegem, Moorslede, Heule, Kortrijk, Roeselare, Schuiferskapelle, Wervik, Waregem en Zwevegem. “Gemiddeld krijgt elk schoolproject de mooie steun van 133.000 euro. Geld dat onze kinderen ten goede komt”, geeft Warnez nog mee.

Dien een project in

De inzet op ontharding gaat dit jaar nog verder. Scholen krijgen dit voorjaar (tot 13 mei) de kans om een nieuw project in te dienen, om zo kans te maken op een subsidie. (BR)

The post Er komen 19 nieuwe groene speelplaatsen in onze provincie: ook bij jou in de buurt? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »