De Seizoenen organiseert sfeervol benefietconcert voor woonproject Tulparosa in Lo-Reninge

De Seizoenen, een locatie voor dagondersteuning van De Lovie vzw in de Weststraat in Lo, organiseert op zaterdag 2 maart samen met enkele ouders het benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ in zaal Concorde in Pollinkhove ten voordele van het project Tulparosa. In dit unieke woonproject krijgen mensen met een beperking de kans om even te proeven van wonen in een leefgroep.

Tulparosa is een uniek woonproject aan de Rietgracht in Lo in twee huizen die vzw De Lovie sinds september huurt van woonmaatschappij IJzer & Zee.

“Logeren in een leefgroep is voor veel ouders en familieleden van personen met een beperking een drempel”, zegt Tine Wyffels, coördinator van het project. “Om die stap wat makkelijker te maken, startte De Lovie vzw met dit initiatief. Mensen die nu enkel een beroep doen op de ambulante dagondersteuning, kunnen zo even proeven van wonen in een leefgroep. We willen zo de toekomstzorgen over wat als thuis wonen niet meer lukt verkleinen en ouders de kans geven om even ontzorgd te zijn. We zien het bovendien als een stap naar meer zelfstandigheid voor de personen die we ondersteunen. Zowel de ouders als de bewoners zelf waren nauw betrokken bij alle voorbereidingen.”

Music For Tulparosa

Bij de opstart in september vorig jaar hielpen ouders en sympathisanten bij de verhuis en installatie van het geschonken meubilair en de aankleding van de huisjes. De twee woningen liggen op korte afstand van De Seizoenen, een locatie voor dagondersteuning van De Lovie vzw in de Weststraat in Lo. De naam Tulparosa verwijst naar een sprookje van auteur Clem Schouwenaars, die in de jaren zeventig een tijdje in het gebouw woonde waar nu De Seizoenen zijn gevestigd.

“Net als op het kleurrijke bloemeneiland Tulparosa willen we de mensen die er komen wonen een samenhorigheidsgevoel meegeven” – Tine Wyffels

“In Tulparosa vonden we een prachtige metafoor om ons project te omschrijven”, legt Tine Wyffels uit. “Net als op het kleurrijke bloemeneiland Tulparosa willen we de mensen die er komen wonen een samenhorigheidsgevoel meegeven, hen stimuleren om zelf te ondernemen en hun leven in handen te nemen.”

“We staan echter nog in de startblokken en willen graag verder verfijnen”, zeggen de medewerkers van De Seizoenen. “Daarom zoeken we nog financiële middelen voor de aanschaf van tuinmeubilair, ontspanningsactiviteiten, wanddecoratie, bijkomend meubilair voor op de slaapkamers en in de woonkamer, de opsmuk van de leefruimtes en het slaapgedeelte. Het benefietconcert Music For Tulparosa moet ons een financieel duwtje in de rug geven”, klinkt het.

Klassiek en Vlaams

Het benefietconcert Music For Tulparosa, een initiatief van ouders en medewerkers, wordt een avond vol muzikale verrassingen. Het wordt een avond met licht klassieke en Vlaamse muziek. Jan Devos, papa van Roeland die in De Seizoenen verblijft, zal begeleid door muziekleerkrachten Stephanie Maertens op piano en Ilse Vromans op dwarsfluit enkele prachtige nummers zingen. Beide dames spelen in verschillende ensembles. “Verder staat ook collega Inez Vanalderweireldt op de affiche”, zegt Tine Wyffels. “Samen met de collega’s en personen ondersteund door De Lovie vzw vormt zij Il Sogno of ‘de droom’. Wanneer het wat intiemer mag zijn, dan staan zij met twee op het podium als ‘A Deux’. Je kan Inez ook kennen als zangeres van Crystal Moon of van de akoestische coverband 2 The Limits. Voor het benefietconcert voorziet Inez ook een verrassingsact met ‘de Seizoentjes’.”

Het benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ vindt plaats op zaterdag 2 maart om 19.30 uur in zaal Concorde in Pollinkhove. Kaarten kosten 15 euro en zijn te verkrijgen in De Seizoenen in Lo of via [email protected]. Wie het concert niet kan bijwonen maar het project wel wil steunen, kan dat door een bijdrage te storten op het rekeningnummer van De Lovie vzw: BE51 4673 3521 0162 met vermelding ‘Tulparosa’.

The post De Seizoenen organiseert sfeervol benefietconcert voor woonproject Tulparosa in Lo-Reninge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Sinds de hersenbloeding kom ik altijd zo snel mogelijk naar huis”: Jean-Marie en Carmen Pfaff zijn 50 jaar gehuwd

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »