Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?”

Romina Cheroutre (32), de uitbaatster van het bekende café ‘t Paviljoen in Merkem, werd dinsdagnacht het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werd de kassa volledig geplunderd, en werden twee weekopbrengsten gestolen. “De dief wist perfect wanneer hij moest toeslaan, en deed er nogal wat moeite voor. Ik vrees dat ik die dief moet kennen”, zucht Romina.

Het was voor Romina flink schrikken toen ze woensdagochtend om 5.15 uur thuiskwam. De vrouw baat al acht jaar lang het bekende café ‘t Paviljoen uit in de Westbroekstraat in Merkem (Houthulst). Na de sluitingsuren van het café doet Romina ook nog een nachtjob, om wat extra inkomsten te bekomen. Ze woont ook boven het café. “Het was dan ook erg zuur om bij mijn thuiskomst te moeten vaststellen dat er ingebroken was”, zucht Romina. “Terwijl het mijn vrije dag is en ik doodmoe ben, eerst wat wou bij slapen en dan enkele administratieve dingen regelen.”

Weekopbrengsten gestolen

“Toen ik via de garage naar binnen ging zag ik dat de deur tussen de hal en het café openstond, en die was zeker gesloten”, doet ze het verhaal. “Lang moest ik niet zoeken. De schuifdeur naar het terras bleek opengebroken te zijn. De schade daar is duidelijk. De deur lieten ze daarna openstaan. Met een bang hartje stapte ik het café binnen en zag dat de kassa opengebroken was. Ze hebben er alles uitgehaald. Al het kleingeld, tot de rosse centjes toe, en alle briefjes. In totaal gaat het om twee weekopbrengsten, goed voor ongeveer 1.800 euro. Bijzonder zuur dus.” De politie Polder kwam meteen ter plaatse voor de nodige vaststellingen en ook het labo van de federale gerechtelijke politie kwam langs om sporen op te nemen. Er wordt ook nagegaan of er camerabeelden in de buurt zijn.

Bekende dief

Waar Romina het meest schrik voor heeft is dat ze de dief kent. “Ik vrees daar echt voor”, zucht ze. “Want de dief wist perfect wanneer en hoe hij moest toeslaan. Net nadat het geld klaar lag om het op mijn vrije dag naar de bank te brengen. Altijd voor mijn vrije dag tweewekelijks maak ik dat in orde om dan op woensdag langs te gaan. Bovendien heeft de dief wel moeite gedaan. Om op mijn terras te raken moest hij over meerdere schuttingen van achterliggende tuinen klauteren om binnen te raken. We hopen dan ook dat er buren zijn met camerabeelden in de tuin die mogelijk iets opleveren. Ik vraag ook aan iedereen met tips om dat te melden. Zelf zal ik nu zorgen voor extra beveiliging, want ik woon hier ook. Het is een erg vies gevoel.”

Veel steun

Al enkele uren nadat de inbraak bekend raakte kreeg Romina tal van steunberichten van klanten. ‘t Paviljoen is dan ook een gekend en geliefd café in Merkem, en na een eerdere tegenslag kon Romina ook op haar klanten rekenen. “Eind februari 2018 kregen we hier af te rekenen met een vrij zware brand binnen en konden we anderhalve week niet openen. Ik kreeg toen heel veel steun van onze klanten en dat gaf me veel moed. Het zat bij de heropening echt helemaal vol. Ik hoop dat de steun van onze klanten me er nu ook weer door sleurt.” (JH)

The post Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »