Bevriende kunstenaars exposeren samen nieuw werk: “Kunst als een soort therapie”

In de idyllische locatie die het pand in de Warandestraat 59 in Zulte is, exposeren bevriende kunstenaars Isabelle Bossuyt en Marie-Ange Verstaen samen. De expo loopt nog tot en met 3 maart.

Aline Van Wynsberghe op harp, Bieke Jacobus op viool, Caroline Steen op cello en Ruth Braekevelt op harp en piano kleurden muzikaal de vernissage van de expo van Isabelle Bossuyt en Marie-Ange Verstaen. Beide kunstenaressen stellen momenteel samen tentoon in de Warandestraat 59 in Zulte. Respectievelijk brengen ze olieverfschilderijen en Mangekes.

“De Mangekes zijn afgeleid van mijn naam Marie-Ange”, verklaart de kunstenares. “Ze staan voor liefde, warmte, geluk, woorden en gevoelens die voor mij heel belangrijk zijn en waar ik als kind op zoek naar was. Ik ben een autodidact maar ben altijd al creatief geweest en heb voeling met interieur, mode, kleuren combineren, enz. Ik wou altijd graag een beeldje maken dat ik dan op doek kon plaatsen. Na meermaals rollen, kneden en vormen werd uiteindelijk het eerste Mangeke geboren, in 2022.” Er volgden er nog die telkens een ander gevoel vertegenwoordigen.

Isabelle Bossuyt is intussen internationaal bekend door haar schilderijen waarop de vrouw is afgebeeld in al haar facetten. Heel typisch zijn haar vierkante werken waarop de vrouw eerder mysterieus op het doek is geschilderd. Naast haar atelier in Wielsbeke opende ze onlangs een eigen galerie in Waregem en stelde ze tentoon op verschillende plaatsen in de wereld.

“Ik studeerde beeldende kunst optie textielontwerpen aan Sint-Lucas Gent”, vertelt Isabelle. “Na mijn studies ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als textielontwerpster.”

Sprookjeswereld

“Niettegenstaande ik mijn job heel graag deed, had ik toch nood om af en toe weer te schilderen, werken met mijn handen miste ik vooral. Ik vormde mijn kamertje bij mijn ouders om tot een ateliertje en… ik ben nooit meer gestopt met schilderen. Ook niet toen ik stopte als textielontwerpster en mijn eigen winkel oprichtte. Als héél gevoelig persoon denk ik dat het schilderen voor mij een soort therapie is. Ik concentreer me op de figuur die ik neerzet op doek en waan me even in een soort sprookjeswereld.”

De expo kan je bezoeken op 24 en 25 februari en op 2 en 3 maart telkens van 11 tot 17.30 uur in de Warandestraat 59 in Zulte. Info: www.m-ange.be en www.isabelle-bossuyt.be.

The post Bevriende kunstenaars exposeren samen nieuw werk: “Kunst als een soort therapie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »