Balti Kortrijk Spurs A en B naar halve finale beker: “Blessurelast speelt ons parten”

Balti Kortrijk Spurs A en B plaatsten zich beiden voor de halve finale van de West-Vlaamse beker. Balti A moet dit weekend in competitieverband vol aan de bak tegen Packo Zedelgem.

Balti A won van Packo Zedelgem met 3-1 (27/25, 25/11, 22/25, 25/21) en Balti B rekende eenvoudig af met Ooivo Ooigem in drie sets: 3-0 (25/10, 25/19, 25/14). “Dit is een leuke opsteker”, zegt voorzitter Jurgen Demolie. “De kans op een finale tegen Marke-Webis is niet onbestaande. Ook in de competitie staan onze heren B er heel goed voor na 16 speeldagen en 6 punten voorsprong op eerste achtervolger Ooivo Ooigem. De ploeg van coach Willem Deconinck is dus heel goed op weg om kampioen te worden. Onze heren A zitten jammer genoeg op de wip. Eén verliespartij tegen Blaasveld zorgde ervoor dat Knack Roeselare B de leiding met 1 punt voorsprong overnam. Nu moeten we letterlijk nog alles winnen om kampioen te worden. De wedstrijd in en tegen Roeselare inbegrepen.”

Alles winnen

“Momenteel kampen we met heel wat blessurelast. Maar liefst vier spelers liggen in de lappenmand. En niet van de minste. We hebben een brede kern, maar soms stopt het”, zucht Demolie.

“Zondag kruisen we net als vorig weekend voor de beker de degens met Zedelgem. Hebben we een mindere dag, dan zou het wel eens heel moeilijk kunnen worden. Als iedereen op zijn niveau acteert, dan moeten we de punten kunnen thuis houden. De cruciale wedstrijd op Knack op 23 maart staat al met stip in onze agenda. Thuis wonnen we met 3-2 na een felbevochten match. Dit is een reeks waar iedereen wel van iedereen kan winnen. We moéten kampioen zijn om alle andere discussies uit de weg te gaan. Dit moeten we voor de derde keer op een rij vermijden”, klinkt het vastbesloten.

“Met deze ploeg zouden we in Nationale 1 geen slecht figuur slaan. We zijn dan ook nu al bezig met versterking voor volgend seizoen. We moeten niet onder stoelen en banken steken dat onze ambitie Liga volleybal is”, klinkt het.

“Ook onze tweede ploeg moet en zal probleemloos in Nationale 3 kunnen meedraaien indien ze kampioen spelen. Met Willem hebben we een zeer gemotiveerde coach aan boord”, besluit de voorzitter. (ELD)

Zondag 25 februari om 17.30 uur in sporthal Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs A – VC Packo Zedelgem A.

The post Balti Kortrijk Spurs A en B naar halve finale beker: “Blessurelast speelt ons parten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »