Automobilist rij-ongeschikt na ongeval door rood licht: “Wankelde en sprak met dubbele tong”

Een 47-jarige automobilist die in Avelgem een ongeval veroorzaakte nadat hij het rode licht negeerde, is volgens de Kortrijkse politierechter rij-ongeschikt. Hij liet na het ongeval 2,39 promille optekenen.

Het ongeval gebeurde op 21 februari 2023 aan een kruispunt van de Doorniksesteenweg in Avelgem. Filip V. negeerde het rode licht en veroorzaakte op die manier het ongeval. Na het ongeval onderzocht een gerechtsarts de man en die kwam tot de vaststelling dat hij niet rijgeschikt was. De politierechter volgde die redenering. Dat betekent dat hij de komende zes maanden in ieder geval zijn rijbewijs kwijt speelt. Pas nadat hij bewijst dat hij wél opnieuw in staat is om met een auto te rijden, kan hij het kleinood terugkrijgen.

Niet voor het eerst

In 2018 moest hij zijn rijbewijs al eens drie maanden inleveren na een eerdere veroordeling. Daarbovenop sprak de politierechter nog een rijverbod van vier maanden en een boete van 2.400 euro uit. (LSi)

The post Automobilist rij-ongeschikt na ongeval door rood licht: “Wankelde en sprak met dubbele tong” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »