Arbeider (50) zwaargewond nadat hij betonnen buis tijdens hoofd krijgt tijdens wegenwerken

Bij een ernstig arbeidsongeval tijdens wegenwerken in Nieuwpoort-Stad is een 50-jarige arbeider uit De Panne woensdagmiddag zwaargewond geraakt. “De man was in een werfput bezig en kreeg daar een betonnen rioleringsbuis tegen het hoofd”, meldt het arbeidsauditoraat, dat de omstandigheden ter plaatse onderzoekt. De man liep zware verwondingen op in het gezicht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag om 14.13 uur op de hoek van de Langestraat met de Astridlaan in het centrum van Nieuwpoort-Stad. In de Langestraat zijn ingrijpende wegenwerken bezig waarbij in eerste instantie een gescheiden rioleringsstelsel wordt aangelegd, en daarna de rijweg wordt vernieuwd met fiets- en parkeerstroken en het nodige groen. Op hoek van de Langestraat is een werfput gevestigd van twee meter diep waar men bezig was met betonnen rioleringsbuizen in de put te plaatsen. Daarbij liep het woensdagmiddag plots fout.

Arbeider gekneld met hoofd

“Wat er precies gebeurd is moet nog blijken uit het onderzoek”, zegt Sofie Heyndrickx van het arbeidsauditoraat. “Een 50-jarige man uit De Panne werd er aan het hoofd geraakt door een betonnen buis en raakte daarbij zwaargewond. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert niet in levensgevaar. De plaats werd in beslag genomen en de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk gaat ter plaatse voor onderzoek.”

Volgens de eerste vaststellingen ter plaatse van de ordediensten zou de arbeider aan het werk geweest zijn in een twee meter diepe werfput. Met een kraan werden betonnen rioleringsbuizen in de put gehesen. Een van de buizen is mogelijks los gekomen of heeft de arbeider op een andere manier geraakt. Daarbij kreeg hij een zware klap te verwerken en zat hij met zijn hoofd even gekneld tussen de buis en een ander voorwerp. Zijn collega’s konden hem gelukkig snel bevrijden. De man bloedde hevig aan het hoofd, had een verminderd bewustzijn en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

RED-team

Nadat de buis verwijderd werd riepen de andere arbeiders de hulp in van de brandweer. Intussen was ook al een ambulance en MUG-dienst ter plaatse gekomen. “Wij werden opgeroepen om een redding in de diepte uit te voeren”, zegt brandweerluitenant Rudy Baelen van post Oostduinkerke. “Aanvankelijk was de melding dat de man nog geklemd zat maar bij onze aankomst was dat niet meer zo. De evacuatie uit de put verliep ook snel waardoor we het speciale RED-team, dat ook al opgeroepen was, konden afbellen. Na zijn redding hebben we de man overgedragen aan de medische hulpdiensten.” Het onderzoek naar het arbeidsongeval loopt nu verder. (JH)

The post Arbeider (50) zwaargewond nadat hij betonnen buis tijdens hoofd krijgt tijdens wegenwerken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »